За реон

  Хаузмајстор Цена

  Колку чинат малите поправки во домаќинството? Хаузмајстор ја наплаќа својата работа според видот на работата, потребните материјали и времето. На пример, просечната цена за одржување на зградата, која вклучува и помали поправки на домот, е околу 10 10 евра/ч.. Доколку ви треба водоводџија за итна поправка на славина, без материјали, работата ќе ве чини од 10 до 20 евра.

  Кому да ги доверите околу поправките и одржувањето? Пратете барање до соодветните и оценети услуги и хаузмајстори во вашата околина - бесплатно и без обврска! Доволно е да го пополните формуларот подолу.

  Побарајте понуда:
  Прати барање

  Цена за замена на чешма


  Цена за замена на чешма без материјал.

  12.00 €/пар.

  МНОГУ НИСКА ЦЕНА
  €/пар.

  СРЕДНА ЦЕНА
  19.20 €/пар.

  НАЈВИСОКА ЦЕНА
  САКАМ ПОНУДА ОД ИЗВЕДУВАЧ

  ДЕТАЛНИ ЦЕНИ ЗА Хаузмајстор

  Дали Ви беше од корист калкулаторот?

  Идеи за уредување на домот

  Списание полно со свежи идеи од нашите автори за уредување на Вашиот животен простор

  Хаузмајстор - се што треба да знаете

  1. Што треба да знаете за брзи поправки?

  Кога ќе се селите во новоизграден или реновиран дом, сè зрачи со свежина и мириса на ново. Едноставно имате желба да не допрете ништо за да остане сè уредно и убаво како што е, засекогаш или барем што е можно подолго. Секако, тоа е само првиот впечаток, а животот продолжува и секојдневието го прави своето. Работите во куќата, мебелот и покуќнината се користат секој ден одново и одново и затоа се абат, се истрошуваат, па дури и се расипуваат. Мали и големи апарати за домаќинство, кујнски апарати, бела техника, инсталации и опрема како и други елементи. Кога ќе престанат да работат, некои треба само да се исчистат и подмачкаат, други да се поправат, а трети ќе треба да се заменат. И тоа е рутината на живеење во домаќинство.

  Кога ќе се случи некоја од овие работи, можеби ќе можете сами да се справите со тоа, но почесто се случува да ви затреба стручна помош. Ваквите помали поправки во домот спаѓаат во категоријата на таканаречено тековно одржување, всушност, меѓу помалите работи во или на објектот. Можеме да ги наречеме и домашни поправки. Карактеристично за ваквите работи е што се од помал обем и затоа не бараат премногу време, но дефинитивно бараат вештина и знаење. И покрај фактот дека самиот поим „брза помош“ звучи како нешто едноставно, не е секогаш така. Мајстор кој се занимава со ваква работа дефинитивно мора да знае разноразни занаети.Хаузмајстор

  2. Како да изберете хаузмајстор?

  Ако живеете во своја куќа, тогаш вие сте сам свој шеф и сами одлучувате за се. Доколку, пак, живеете во зграда, тогаш за тековните и инвестициските работи во и на заедничките делови на зградата мора да одлучува куќниот совет, односно станбената заедница, која согласно Законот за домување („Службен весник. на Р.М. бр:99/2009 и Измени и дополнувања од 30.06.2022), избира управител меѓу станарите или професионалец. Покрај тоа што треба да ги знае сите видови административни и финансиски процедури кои се однесуваат на правилно менаџирање на заедницата, тој/таа е задолжен и за секакви поправки и итни интервенции во зградата, дури и во становите. Се разбира, ако сопственикот на станот сака, ако не сака, има самиот да се грижи за се што се случува.

  Со оглед на тоа што дефектите и оштетувањата во куќа или стан можат да бидат исклучително разновидни, такви мора да бидат и занаетчиите кои се ангажирани. Ако се работи за апарати, уреди и опрема кои се во гарантниот рок, да речеме, полесно се решава бидејќи сервисерите со кои треба да контактирате, се однапред одредени, за да се зачува гаранцијата. Сепак, има и такви за кои се потребни само „умешни раце“ и кои добрите хаузмајстори можат лесно и брзо да ги решат. Кај нас има сè повеќе компании кои се занимаваат со ваква дејност, нудејќи ги своите услуги како професионални менаџери и затоа вработуваат мајстори и занаетчии од различни профили. Бидејќи во кризни ситуации најмногу се потпирате на препораките на пријателите и соседите, можеби не е лошо да не контактирате нас,  бидејќи работиме само со доверливи компании и занаетчии кои ќе знаат како да ви излезат во пресрет. Кога разговарате со професионални хаузмајстори, повеќето од нив ќе ви кажат дека, според нивното искуство, постојат два типа луѓе: оние кои се убедени дека можат да направат сè сами, па обично прават уште поголема штета, или оние не менуваат ниту сијалица сами. Тоа звучи несериозно, но во крајна линија е подобро, бидејќи барем нема да биде направено непрофесионално.

  3. Што се тоа брзи поправки?

  Брзите поправки се оние кои можат да се решат за кратко време и најчесто само со употреба на рачни алатки. Ако хаузмајстор оцени дека тоа не е работа за него, или затоа што бара поголемо знаење и искуство или професионални алатки или опрема, ви препорачуваме да го почитувате неговото професионално мислење.

  Од друга страна, задачите што ги извршува хаузмајстор вклучуваат поврзување на машини за перење или оние за садови, монтажа на парчиња мебел и инсталирање на елементи од покуќнина. Доколку и вие самите не сте вешти или немате соодветни алатки, дефинитивно ќе биде подобро да се јавите на занаетчија, и тоа неспорно побезбедно и побрзо, бидејќи тој/таа ќе го заврши тоа поумешно и подобро од вас.

  3.1. Брзи поправки во кујна

  Кујната е дефинитивно делот од куќата со најмногу апарати, машини и разновидна опрема што може да се расипе во секое време. Повторно, ако имате гаранција за нив, тогаш ќе биде доволно да се јавите во одреден овластен сервисен центар според упатствата и да се договорите со нив за понатамошните чекори. Ова се однесува на бела техника, апарати за подготовка на храна и помали електрични апарати како што се миксери, шејкери, тостери, блендери и експрес лонци.

  Меѓутоа, ако мијалникот е блокиран, ако се скрши или олабави полица или рачка, се скрши тркало или нога од кујнски елемент, фиоката се заглави, предниот дел паѓа или неговата површина е оштетена, тече славина или цевка од кујнскиот бојлер, сифонот паѓа или се блокира, се формира дупка или паѓа филтер од аспиратор, пукне или се падне плочка, ако се разлабави некој носач или ако се извалка ѕидот - сето тоа се работи што може вешт хаузмајстор да ги сработи. Замена на дихтунзи, филтри, фитинзи, шарки, држачи, гуми, периферни вентили, осигурувачи, млазници и слични работи, е она што може сестран мајсторот да го направи. Станува збор за едноставни механички дефекти кои во никој случај не го загрозуваат функционирањето на уредот или влијаат на употребливоста на елементите - потребен им е само соодветен резервен дел.

  3.2. Брзи поправки во бања

  Во бањата, слично како во кујната, се вкрстуваат инсталации за вода, струја и канализација. Ако пукне цевка или изгори кабел, тоа веќе се смета за голема интервенција за која мора да се ангажира водоинсталатер или електричар. За среќа, ова се ретки случаи и се јавуваат само по исклучок. Она што е многу почесто се дефектите на чешмите, сифонот и приклучните цевки поради таканаречената „тврда“ вода полна со бигор, што е најчеста причина за запушување. Замена на сифон, дихтунзите и решетки, доколку тие не можат да се одзатнат, е едноставна задача за некој кој знае како да го направи тоа. Непрофесионални интервенции можат да предизвикаат многу поголема штета од првичната, затоа имајте го тоа на ум кога одлучувате дали сами да ја преземете работата или да повикате професионалец.

  Покрај овие неисправности и запушувања на инсталациите, можно е и оштетување на делови од мебелот во бањата. Тоалетот, мијалникот, огледалото, стаклото од туш кабината, фиоката или рачките на кабинетот и нивните нозе може да пукнат или да се скршат. И понекогаш, кога купувате нови парчиња, треба да ги склопите и инсталирате, ако продавачот не го понуди тоа како дополнителна услуга. И во такви ситуации, хаузмајстор е идеално решение.

  3.3. Брзи поправки на осветлување

  Бидејќи осветлувањето е многу важна компонента на надворешноста и внатрешноста, а се состои од најразновидни видови и типови на уреди за осветлување, не можете да си дозволите да оставите изгорена сијалица не заменета со месеци. Меѓутоа, се случува сијалицата, кабелот, прекинувачот, приклучокот или штекерот да изгорат или да изгори осигурувачот. Хаузмајстор ќе може да процени дали тие делови може да се заменат или дали мора да се купи ново светло. Ако мора, а шрафовите за нов лустер, светилка, рефлектор или ѕидна светилка не се совпаѓаат со постојните дупки во таванот или во ѕидот, повторно ќе ви треба помош во дупчење нови дупки и маскирање на старите дупки. Некогаш за осветлување се потребни и продолжни кабли кои исто така изгоруваат или при нивна замена треба повторно да се маскираат со канали.

  3.4. Брзи поправки на мебел

  Парчињата мебел се исто така работи кои секојдневно се користат во домот. Всушност, колку што ви е по омилена вашата фотелја или стол, толку се поголеми шансите за оштетување на неговите нозе, тркала, рачки или мебел. Тоа едноставно е така затоа што ги користите повеќе, како омилено парче облека што го носите и го перете почесто, и тоа побрзо се расипува. Ако некоја завртка се олабави или лепилото ослабне и сè се распадне, се скрши парче, испадна тркало или се одвои потпирачот за грб, тој дел мора да се поправи пред да можете повторно да го користите. Ако хаузмајстор не може да го направи тоа од која било причина, тогаш подобро е да се обратите кај столар.

  3.5. Брзи поправки на покуќнина

  Покрај мебелот, компонентите за внатрешна уредување вклучуваат подни и ѕидни облоги, столарија и подвижни елементи. Тие, исто така, се трошат и се пропаѓаат со текот на времето и имаат потреба од поправка, реставрација или замена. Ова се однесува, на пример, за лајсни за паркет, завршни лајсни, рабови и преодни лајсни, фитинзи, механизми и делови за прозорци и врати, огради за скали, паравани или ламперија. Отворате и затворате прозори и врати илјадници пати годишно, па не треба да ве чуди зошто во одреден момент оковите, шарките, кваките, бравите или механизмите за лизгање се олабавуваат или испаѓаат. Постојат и надворешни и внатрешни ролетни - завеси, ролетни, венецијанки, капаци или жалузини. Некои од нив се движат рачно, а тука најчесто се виткаат жици, ленти, синџири или палки и водилките или самиот „валјак“ на кој се навива платното, како и лизгачите во корнизот. Повеќето од овие дефекти бараат само затегнување, подмачкување или замена на компонентите, а ова исто така спаѓа во ситни работи со кои се занимаваат хаузмајстор. Ако ролетните имаат далечински управувач и се напојуваат со електричен мотор или се поврзани со паметен систем за управување со домот, најбезбедно е да контактирате со лицето од кое сте ги купиле, доколку купувањето вклучува и пост продажен сервис. Ако сакате да инсталирате или замените огледало или некој вид преграда, браник или држач, тоа е нешто што спаѓа во помали работи.

  4. Вршење брзи поправки

  Можеби ќе ви биде тешко да поверувате, но денес најтешко се наоѓаат хаузмајстор. Особено добри и сигурни. Сите се фокусирани на големите бизниси и големите профити, па се чини дека речиси никој нема време да се занимава со толку мали поправки, кои, патем, секако се побројни и барани, иако многу поевтини. Затоа повеќето занаетчии или компании наплаќаат за доаѓање и по час на работа, а не за самата поправка.

  За да не морате да пребарувате на интернет, да бирате телефонски броеви и уште да барате мислења од претходните клиенти, ви препорачуваме да се обратите во Daibau за вакви проблеми. Поточно, да пополните формулар со основни податоци на нашата веб-страница, опишете што ви треба и почекајте да добиете понуди од занаетчиите што е можно поскоро или директно контактирајте ги. Сите оние кои се регистрирани кај нас се сериозни и докажани професионалци, па заедно со нивните препораки ќе најдете и коментари од претходните клиенти. Нивното мислење секако ќе ви ја олесни одлуката и ќе ви ја скрати маката да барате доверлив занаетчија.

  5. Одржување на домаќинството

  За крај, би сакале да го споделиме со вас мислењето на еден хаузмајстор. Не е невообичаено да се сретнеме или непрофесионално изведени работи или таква занемарена состојба - односно - дефект или оштетување многу поголемо отколку што било првично - па тогаш е потребно подолго време и поголеми трошоци за да се врати сè во нормала. Затоа, неговата препорака до секого е задолжителното редовно чистење и одржување во домаќинството според дадените упатства или да ангажман на стручни лица. Ова секогаш е наједноставното и најевтиното решение. Ако малите дефекти или оштетувања се игнорираат и се остават, тие ќе станат големи проблеми, а нивното решение нужно ќе биде понапорно и поскапо.

  Без разлика дали ја имате најновата технологија и опрема во вашето домаќинство или постари и повообичаени, основната контрола и одржување се задолжителни. Ништо не може да работи само по себе или да остане во совршена состојба засекогаш. Секогаш кога ракувате со работите внимавајте што правите и што и да забележите или мислите дека не е правилно, побарајте стручна помош што е можно поскоро и се сигурно ќе заврши на обострано задоволство.

  Daibau.mk, ние ви помагаме да ја оцените инвестицијата и да изберете изведувач за вашиот Дом  САКАМ ПОНУДА ОД ИЗВЕДУВАЧ
  Последни проекти

  Спојување на кабел во кутија

  Да се спои кабел во термостат (кутија) од електрична печка. Зицата е деконектирана. Ми треба некој изведувач да ја спои со кутијата. Во прилог имам оставено слики што е проблемот. 2767.5 € до 4612.5 €

  ........

  Поправка на первази од внатрешни врати и кујнски елемент

  Да се замени шарка од висечки кујнски елемент, да се поправат- прицврскат сите первази на внатрешните врати- 3 комада, да се стегнат ПВЦ врати од тераса. Има уште некој поправки. Канцеларија е в прашање 5535 € до 9225 €

  ........

  Поправка и замена на рачки на кујна

  Потребно е да се замени или да се поправат рачките од кујната, едната треба да се извади а некои се расклатени. Машината за садови е вградлива и овде треба поправка на рачката. 2767.5 € до 4612.5 €

  ........

  САКАМ ПОНУДА ОД ИЗВЕДУВАЧ  Погледнете ги останатите завршени проекти и цени

  Хаузмајстор ценовник

  Побарајте не обврзувачка понуда од компанијата

  16+ КОМПАНИИ ЗА Хаузмајстор
  БЕСПЛАТНО ПРЕБАРУВАЊЕ
  БЕЗ ПРОВИЗИЈА
  ПОБАРАЈ ПОНУДА