Декоративен камен

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1685 проекти
   каменоресци низ цела Северна Македонија
   каменоресци низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за каменоресците

   актуелно
   14.11.23

   Куманово
   Декоративни тули
   Artan
   актуелно
   01.11.23

   Кочани
   Пвц мермерен панел
   Bojana

   Декоративен камен - Корисни информации и совети

   Каменот е природен и многу привлечен градежен материјал, а исто така е и многу издржлив. Камен под или Камена фасада може да трае со години без никаква потреба од одржување или реставрација. Постои разлика помеѓу природниот и вештачкиот камен; природниот камен е обично гранит (похорски), мермер и варовник, а вештачкиот камен се прави од гипс и композитни елементи - остатоци од преработка на подобри видови камен или прашоци од мелени послаби видови на камен, разни полимери и квалитетни пигменти во боја. И природниот и вештачкиот камен се кршат или сечат на парчиња со одредена големина во зависност од тоа дали ќе се користат за обложување на внатрешни или надворешни површини; па може да се користат парчиња, тули или камени плочки. Сите се многу издржливи и лесни за чистење, а површините обложени со камен се и изолирани и заштитени. При креирање на камена фасада, постојат два начини на монтирање - каменот се поставува директно на однапред подготвена површина која, кога ќе се исуши, може дополнително да се обработи или да се направи посебна камена конструкција која се монтира на фасадата за да остане заштитен слој на воздух меѓу нив и на тој начин. добива таканаречена вентилирачка фасада. Цените на камените облоги можете да ги видите во калкулаторот. На ова а тема, за вас подготвивме и други совети, но и проверени експерти на кој може да им се обратите за совет.