Дрвени огради

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1685 проекти
   столари за дрвени огради низ цела Северна Македонија
   столари за дрвени огради низ цела Северна Македонија

   Дрвени огради - Корисни информации и совети

   Дрвото во или околу куќата, во која било форма, секогаш асоцира на убава домашна атмосфера, топлина, пријатност и удобност. Дрвените огради може да се користат и за внатре и надвор, како огради за скали, огради за балкони, тераси, влезови, дворови; оградата е колку заштитен елемент, толку и декоративен елемент, иако со неа може да се бележи меѓа, да заштита од бучава, како сенка и слично. Оградите поставени на стрмен терен можат или да го следат наклонот или да бидат поставени каскадно. Оградите се изработуваат од разни видови дрво, а најчесто поиздржливи како бор, цмрека, ела, чемпрес и тоа од внатрешниот поцврст дел со помалку јазли. Најчести се вертикалните и хоризонталните огради направени од летви кој стојат меѓу столбовите, но има и покомплицирани, резбани огради со украсни завршетоци или други украсни елементи. Достапни се готови или по нарачка, а се поставуваат на дрвен, цементен или бетонски парапет или се забиваат директно во земја. Кога ќе заврши монтажата, следува обложување со заштитни бои или лакови, особено кога се работи за надворешни огради, а тоа мора да се повторува во редовни интервали на околу 4 години. Ако нема заштитни облоги, дрвото со текот на времето ќе стане сиво. Ви препорачуваме прво внимателно да се распрашате за важечките прописи или во вашата општина или во надлежниот инспекторат за да избегнете непријатности пред да поставите дворна ограда. Цените на дрвените огради можете да ги видите во калкулаторот. За вас подготвивме други совети на оваа тема, како и докажани експерти на кои можете да им се обратите за совет.