Дрвени скали

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1684 проекти
   мајстори за дрвени скали низ цела Северна Македонија
   мајстори за дрвени скали низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за мајсторите за дрвени скали

   актуелно
   09.10.23

   Маврови Анови
   Изведба на внатрешни скали за галериски простор
   Jovan

   Дрвени скали - Корисни информации и совети

   Дизајнот на модерно дрвено скалило го усовршува и оживува секој простор за живеење. Скалите можат да бидат од која било боја, големина, форма и изработени од различни материјали. Производството на цврсти и издржливи, масивни дрвени скали започнува со прецизно мерење и избор на соодветно дрво, а продолжува со производство на скали по нарачка и на крајот монтажа. При изборот на видот на дрвото, изгледот и деталите, треба да се земе предвид стилот, боите и мебелот кој веќе постои во куќата или е планиран. Можете да изберете поскапо дрво како даб, цреша или јасен и јавор, но можете да се одлучите и за класична бука и цмрека. За изборот најмногу одлучуваат бојата на паркетот и вратите. Постојат повеќе видови на скали - оние чиј елементи се сите од дрво, оние чија конструкција е метална со газиште и огради од дрво или бетонска конструкција на која се додадени и дрвени газишта и ограда. Општо земено, секое скалило може да биде самостојно или поставено на носачи, а носачите пак, може да бидат направени или од дрво или други материјали. Самите скали можат да бидат полни или отворени, а скалите, прави, полукружни или спирални. Со други зборови, разликуваме самостојни скали од дрвена конструкција, самостојни скали од метална конструкција и бетонски скали со дрвени оплати. Последно, но не и помалку важно, е тоа дека оградата на скалите треба да биде во ист стил. Многу модерно во последниве години е LED осветлувањето под или околу газиштето на скалите. Цените на дрвените скали можете да ги видите во калкулаторот. На оваа тема за вас подготвивме други совети, како и докажани експерти на кои можете да им се обратите за совет.