Гипсерски работи

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   258 градежни компании
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   3622 проекти
   гипсари низ цела Северна Македонија
   гипсари низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за гипсарите

   актуелно
   27.03.24

   Скопје
   Обшивање на цевки со гипс табли
   Nikola
   актуелно
   18.03.24

   Скопје
   Изработка на модуларен таван во купатило
   Damjan
   актуелно
   11.03.24

   Скопје
   Поставување гипс картон на ѕид и плафон
   Marina
   актуелно
   01.03.24

   Скопје
   Изработка на спуштен плафон
   Никола

   Гипсерски работи - Корисни информации и совети

   Внатрешноста на собите најбрзо се обликува со сува градба. Сува конструкција е поставување на преградни ѕидови, спуштени тавани, тавани во покривната конструкција и слично. За овие работи се користи „кнауф‘‘ картонско гипсени плочи, а предностите на овој тип на градба се многубројни. Работата се врши побрзо, поевтино и полесно, бидејќи не бара употреба на градежна механизација. Преградните ѕидови само ги разделуваат просториите и немаат потпорна функција во конструкцијата, затоа, оние од гипс картон овозможуваат внатрешно преуредување и создавање нови простории по ваша желба. Гипсаните плочи се поставуваат на метални или дрвени профили кои даваат стабилност на структурата. Профилите и од двете страни се обложени со т.н. кнауф, стиропор, стиродур, OSB или EKO плочи, гипс или слични композитни производи; преградните ѕидови најчесто се изработуваат како полупроизводи кои се лепат или шрафат, а потоа се доработуваат со завршни материјали според планот. Сувата градба вклучува и изградба на спуштени тавании изолација на таванот или мансардата. Кај таваните особено е важна добрата изолација, која кај новите згради вообичаено не е потенка од 25 цм, како и добро запечатување на спојките на ѕидот и покривот. Цените на сува градба ќе ги најдете во нашиот калкулатор, а има и бројни совети кои ги подготвивме. Можете да се консултирате со нашите најдобри експерти за сè ако им испратите барање.