Градежни скелиња

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   5158 проекти
   понудувачи на градежно скеле низ цела Северна Македонија
   понудувачи на градежно скеле низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за понудувачите на градежно скеле

   актуелно
   05.06.24

   Скопје
   Изнајмување на скеле
   Kristijan

   Градежни скелиња - Корисни информации и совети

   Секогаш кога нешто се гради на височина од повеќе од 2 м над земјата, според измените на Законот за безбедност и здравје при работа и Правилник за минималните барања за безбедност и здравје при работа на привремени и мобилни градилишта од 2008 година, согласно општите минимални барања за работни места на градилишта градежното скеле мора да биде подигнат . Скелињата овозможуваат непречена работа на височина и, во исто време, претставуваат безбедносна мерка за работниците. Поставувањето скелиња е брзо, без разлика дали се обични или специјални за пофлексибилно склопување и покомплексна градба на кој било терен. За безбедност при работа, сите компоненти на скеле мора да бидат правилно конструирани и составени. Носечката конструкција е претставена со стандарден ч.-рамка елемент, краци, прилагодливи основи и рамки, патека, ограда, предни штитници, заштитни потпорни цевки и разни конзоли. Заштитното закотвување на скелето на фасадата се врши со анкери. Постојат и специјални мобилни платформи на тркала. Секогаш се препорачува поставување на заштитни мрежи и дополнителни заштитни елементи - фолија која штити од ветер, дожд или хоризонтални и вертикални оптоварувања. За движење по самото скеле постојат скали и специјални градежни лифтови. Градежниот материјал се транспортира рачно со макари и чекрек или платформи, а отпадот се фрла директно во контејнери преку специјални цевки. Изнајмувањето или купувањето користени скелиња може да заштеди други трошоци ако градите само еднаш, затоа не заборавајте да се распрашате за опциите за изнајмување градежна опрема. Цените на скелињата ќе ги најдете во нашиот калкулатор, а има и бројни совети кои ги подготвивме. Можете да се консултирате со нашите најдобри експерти за сè ако им испратите барање.