Ѕидни облоги

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1685 проекти
   мајстори за облоги низ цела Северна Македонија
   мајстори за облоги низ цела Северна Македонија

   Ѕидни облоги - Корисни информации и совети

   Ѕидните облоги во куќата отсекогаш биле поврзани со домашна атмосфера, топлина, удобност и пријатност. При изборот на ѕидни облоги, првото нешто на кое треба да се обрне внимание е намената на просторијата во која ќе се поставуваат. Температурата и влажноста се од клучно значење, а потоа тука е тврдоста на дрвото и димензиите. Дрвените облоги можат да бидат под, ѕид и таван, а ги разликуваме како паркет, ламинат, бродски и селски под, ламперија и слично. Паркетот е, може да се каже, универзална дрвена покривка, бидејќи може да се постави насекаде, дури и во бањата. Лакиран или подмачкан паркет може да биде долготраен и без некое посебно одржување. Ламинатот, пак, е многу практичен и убав, а може да се вградува и во влажни простории. Кога купувате дрвени облоги, ќе се соочите и со избор на дизајн - дали сакате мат или сјајна површина, изразена текстура и структура или не итн. Поставувањето ѕидни дрвени облоги на подконструкција е исто така лесно, брзо и едноставно - без разлика дали сакате класични облоги од масивно дрво како греди, даски или плочи кои се одличен топлински и звучен изолатор или масивни 3D дрвени панели со различни бои и форми. Во калкулаторот можете да ги видите цените на дрвените оплати. За вас подготвивме други совети на оваа тема, како и докажани експерти на кои можете да им се обратите за совет.