Индустриски подови

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1685 проекти
   мајстори за индустриски подови низ цела Северна Македонија
   мајстори за индустриски подови низ цела Северна Македонија

   Индустриски подови - Корисни информации и совети

   Индустриските подови мора да се прилагодат на многу различни барања во зависност од намената. Својствата што треба да ги има индустрискиот под варираат во зависност од видот, оптоварувањето и зачестеноста на идната употреба. Тоа може да биде отпорност на механичко абење, сообраќај, хемикалии, температура, лизгање, удари, протекување течност, пожари, како и брзина на сушење, лесно одржување и слично. Извесно време беа популарни индустриските паркети, но тие брзо беа заменети со други, подобри технологии за подови. Денес, индустриските подови се поделени во две главни групи: оние кои се базираат на минерали (кварц и соединенија за израмнување) и оние базирани на цмоли (епоксид, PUR-полиуретан, UP-полиестер и PммA-поли-метил мета-крилат); епоксидните се најчесто користени од сите. Подовите на база на минерали се поделени на подови отпорни на прашина, кои се најдобри за работилници и трансформаторски станици, подови со дебел слој за паркинзи и производствени хали, тенкослојни, самонивелирачки подови за магацини и работилници за поправка на автомобили. , самонивелирачки подови со дебел слој за тешка индустрија, електрично спроводливи самонивелирачки подови за здравствена заштита, компјутерски центри, пошти и слични објекти. Погледнете ги другите совети што ги подготвивме, а цените на индустриските подови можете да ги видите во калкулаторот. Се разбира, секогаш можете да контактирате со нашите експерти и тие со задоволство ќе ви одговорат.