Камини

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   5158 проекти
   понудувачи, ѕидари, монтери на камини низ цела Северна Македонија
   понудувачи, ѕидари, монтери на камини низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за понудувачи, ѕидари, монтери на камини

   актуелно
   27.05.24

   Куманово
   Izrabotka na kamin oblozen so bronza
   Мартин

   Камини - Корисни информации и совети

   Огништето отсекогаш било централно место во куќата. Камин е неговата традиционална варијанта која преживеала до денес бидејќи не само што ја загрева куќата, туку создава и незаменливо чувство на удобност и топлина во домот. Најзастапени се отворените камини каде контактот со отвореното огниште и пламенот е подиректен, а оџакот е поголем и со дополнителни елементи, впечатлив декоративен дел од просторот. Затворени камини се оние кои имаат затворено ложиште и се побезбедни. Камините и огништата работат на принципот на топол воздух, складирање и топло воден принцип и можат да се постават до ѕид или во средината на просторијата. На нашиот пазар се достапни глинени и челични, а може да се користат наместо котли за катно и подно греење. Широко се користат и гасните и електричните камини, како и оние со пелети или брикети, бидејќи покрај затоплување, тие се и одлично естетско решение. За подно греење со радијатори се користат Камини со топла вода и печки за камин се употребуваат за етажно греење со радијатори, а како гориво може да се користат пелети или дрво. Плинските камини лесно се палат и веднаш загреваат, но пламенот на огнот е синкав и не изгледа толку автентично. Електричните камини се само варијанта на електричното греење и можат да бидат во секоја просторија и на кое било место; не им треба оџак, исто како што не потребен ниту за камини и камински печки со биоетаноли биоразградливо гориво. Во секој случај, најопштата поделба е онаа на готови или правени по мерка камини. Погледнете ги другите совети што ги подготвивме за вас, а цените за камини може да ги видите во калкулаторот. Се разбира, секогаш можете да контактирате со нашите експерти и тие со задоволство ќе одговорат.