Ковано железо, ковани огради

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   2851 проекти
   ковачи, мајстори за ковани огради низ цела Северна Македонија
   ковачи, мајстори за ковани огради низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за ковачите, мајсторите за ковани огради

   актуелно
   29.02.24

   Илинден (населба)
   Решетка за мал прозор
   Дарко

   Ковано железо, ковани огради - Корисни информации и совети

   Оградите од ковано железо, може да се каже, долго време се цметаат не само за конструктивен елемент, туку и за мерка на убавина и престиж, било на балкони и тераси, скали и огради или на прозорци и врати. Тие можат да се користат практично насекаде, надвор или внатре, бидејќи се изработени од висококвалитетен, топло поцинкуван, електростатички, патиниран или пескарен челик, со шипки со стандардни димензии 2x12 мм, 14x14 мм или 16x16 мм или за огради правени по мерка. Железната ограда е направена од ковани елементи или плочи по нарачка, а украсите може да ги изберете од многу разновидна понуда. Оградите можат да бидат во модерен стил, мазни и прави или традиционални, богато украсени (леано железо, готови украси, профили за монтирање). Конечно, не може да се занемари изборот на бои кои можат да го зголемат сјајот или да додадат рустичност. Носачите на оградата може да бидат челични или бетонски столбови кои се поставуваат први, а потоа кованите елементи се шрафат или заваруваат на нив. Погледнете ги другите совети што ги подготвивме, а цените на кованите огради можете да ги видите во калкулаторот. Се разбира, секогаш можете да контактирате со нашите експерти и тие со задоволство ќе ви одговорат.