Малтерисување

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1685 проекти
   мајстори за малтерисување низ цела Северна Македонија
   мајстори за малтерисување низ цела Северна Македонија

   Малтерисување - Корисни информации и совети

   Малтерисување е градежна работа која се изведува во фаза на подготовка на ѕидовите или фасадата за бојадисување. Малтерот се добива со стврднување на малтер цмеса - хомогена цмеса од фини агрегати и сврзувачки, органски или неоргански материи. Постојат различни методи и материјали за малтерисување: рачното малтерисување одзема повеќе време и поскапо, но во исто време овозможува и изведба на декоративни работи, или машинско малтерисување, кое е, се разбира, побрзо и поедноставно, со тоа што машинскиот малтер е веќе мешан и хомогена цмеса. Самиот малтер може да биде од гипс, вар, цемент и продолжен или мешавина од наведените во зависност од потребата и намената. Постојат и посебни видови малтер како што е малтер за сушење на влага. Меѓутоа, како и кај другите градежни работи, и овде подготовката на подлогата е многу важна. Во зависност од видот и квалитетот на ѕидовите, понекогаш е потребен посебен премаз за подобро прилепување на малтерот. Погледнете ги другите совети што ги подготвивме, а цените на малтерот и малтерисувањето можете да ги видите во калкулаторот. Се разбира, секогаш можете да контактирате со нашите експерти и тие со задоволство ќе ви одговорат.