Машинско малтерисување

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   51 градежни компании
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1685 проекти
   мајстори за машинско малтерисување низ цела Северна Македонија
   мајстори за машинско малтерисување низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за мајсторите за машинско малтерисување

   актуелно
   Утре

   Охрид
   Малтерисување на ѕидови и таван
   Вангел
   актуелно
   17.11.23

   Кочани
   Малтерисување и цементна кошулица
   Martin
   актуелно
   30.10.23

   Неготино
   Машинско малтерисување на зидови
   Васил
   актуелно
   28.10.23

   Скопје
   Малтерисување на потпорни ѕидови и платформа до влез
   Panchi
   актуелно
   12.10.23

   Миравци
   Малтерисување на внатрешна и надворешна површина
   Атанас
   актуелно
   04.10.23

   Скопје
   Машинско малтерисување
   Александар

   Машинско малтерисување - Корисни информации и совети

   Машинското нанесување на малтерот е побрзо и поевтино, а квалитетот на работата е ист. Тоа се прави со пумпи или пиштол за малтерисување. Пред да започнете со малтерисување, самиот ѕид мора да се подготви со отстранување на старите слоеви и поправка на секакви оштетувања или зајакнување на ѕидната конструкција со мрежа или нешто слично. Кога ѕидот е подготвен на овој начин и целосно сув, малтерот може да се нанесе со пиштол за малтер директно на подлогата и тука не е потребна основен премаз за подобро врзување. Пумпата се полни со влажен малтер, а се нанесуваат два слоја, хоризонтален и вертикален. Нанесувањето на вториот слој се прави само кога првиот е целосно сув. Првиот слој обично се нарекува груб, а вториот треба да биде што е можно по рамномерен, бидејќи тој е пофин слој. Погледнете ги другите совети што ги подготвивме, а цените за малтерисување можете да ги видите во калкулаторот. Се разбира, секогаш можете да контактирате со нашите експерти и тие со задоволство ќе ви одговорат.