Метални огради

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   67 градежни компании
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1685 проекти
   мајстори за метални огради низ цела Северна Македонија
   мајстори за метални огради низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за мајсторите за метални огради

   актуелно
   25.10.23

   Битола
   Изработка на ограда и порта
   Zaklina
   актуелно
   20.09.23

   Скопје
   Изработка на метална капија за влез во двор
   Иван
   актуелно
   19.09.23

   Добри Дол
   Изработка на метална ограда со лизгачки врати
   Darko
   актуелно
   08.09.23

   Скопје
   3d ograda
   Melina

   Метални огради - Корисни информации и совети

   Од сите видови метални огради, челичните огради се најчестиот тип на надворешни огради; иако се малку поскапи, нивната цврстина, лесно одржување и издржливост ги прават доста исплатливи. Освен челик, за надворешни и внатрешни ковани елементи за станбени и индустриски објекти, се користат и други легури на железо. Доколку се одлучите за челик, тој мора да биде не‘рѓосувачки, т.е. прохромски и затоа е поскап. Се препорачува класичната челична ограда да има еден или повеќе видови на заштита од различни фактори; најдобро е кога оградата е изработена од пескарен челик (попрскан со прав и печен) затоа што подоцна можете да ја бојадисувате неколку пати и со тоа да и го продолжите векот. Слаба точка на челичните огради е механичкото оштетување, бидејќи таквиот дел генерално не може да се поправи и мора целосно да се замени. Погледнете ги другите совети што ги подготвивме, а цените на оградите од ковано железо можете да ги видите во калкулаторот. Се разбира, секогаш можете да контактирате со нашите експерти и тие со задоволство ќе ви одговорат.