Монтажа, вградување прозорци

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   83 градежни компании
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1685 проекти
   произведувачи, продавачи, монтери на прозорци низ цела Северна Македонија
   произведувачи, продавачи, монтери на прозорци низ цела Северна Македонија

   Монтажа, вградување прозорци - Корисни информации и совети

   Поради неправилна монтажа на столарија, може да се изгуби голема количина на енергија за греење или ладење, бидејќи и низ најмалите отвори, загреаниот или ладен воздух излегува од просторијата неискористен, а платен; тие воздушни струи околу прозорците и вратите се нарекуваат топлински мостови. Уште повеќе, топлинските мостови се начин на кој влегуваат прашина, мувла, во куќата. Основното правило при поставување на прозорци е да се постават по надворешниот раб на ѕидот, бидејќи на овој начин веќе се избегнува можноста за создавање топлински мостови. Во класичната инсталација на прозорците, просторот помеѓу ѕидот и рамката на прозорецот се полни со пур-пена, но тоа не го спречува целосно протокот на воздух. Денес, за сите новоградби се применува RAL системот (германски стандард за професионална монтажа на врати и прозорци). RAL монтажата се заснова на примена на модерна технологија и најквалитетни материјали според дефинирани инструкции и како таква овозможува максимална заштеда на енергија. Со други зборови, најважна работа е добра ѕидарска подготовка на отворот, кој мора да биде рамен и целосно сув, и преземање на сите чекори за да се спречи навлегување на вода и влага помеѓу ѕидот и дограмата. Столаријата се поставува на средишната линија на ѕидот и ако изолацијата со помош на пурпурна пена, фолија и ленти за заптивање е добро изведена, загубите на енергија се сведуваат на минимум. Отворите меѓу ѕидот и прозорецот се полнат со пур-пена, а потоа се лепат специјални фолии однадвор и однатре - однадвор оние што дозволуваат воздух, но не пареа, а одвнатре оние што не пропуштаат внатре. вода или пареа. На овој начин се спречува кондензација и нејзините штетни последици. Ова создава оптимални услови за удобен живот и најефикасно користење на енергијата. Конечно, покрај инсталирањето прозорци, треба да размислите и за внатрешни и надворешни прозорски прагови, ролетни и евентуално сенки. Видете повеќе совети што ги подготвивме за вас, а во калкулаторот можете да ги видите цените на прозорците во сите форми, големини и бои како и монтажа. Се разбира, секогаш можете да контактирате со нашите експерти и тие со задоволство ќе ви одговорат.