Обновување, реновирање

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   68 градежни компании
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1713 проекти
   мајстори за обнова, санација низ цела Северна Македонија
   мајстори за обнова, санација низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за мајсторите за обнова, санација

   актуелно
   01.12.23

   Чучер Сандево
   Renoviranje na vikendica vo s.Pobozje
   Ema
   актуелно
   31.10.23

   Скопје
   Renoviranje na stan
   Igor
   актуелно
   16.10.23

   Скопје
   Изработка на цемента кошулица и адаптација на просторот
   Nikola

   Обновување, реновирање - Корисни информации и совети

   Се чини дека купопродажбата на стари згради е во постојан пораст. Сепак, пред да се влезете, секој дом повеќе или помалку треба да се реновира или адаптира. Најголем број згради се изградени пред воведувањето на современите принципи на градба и заштита од земјотрес (пред 1963 г.), така што овие објекти често немаат добри темели, немаат добри ѕидни врски, материјалите се со послаб квалитет, а камењата имаат многу празнини. Реновирањето на објектот може да се изврши со поставување ѕидни врски, замена или зајакнување на таванските конструкции или со нивно прицврстување на нови носечки ѕидови. Исто така, може да се подигнат нови ѕидови или да се зајакнат старите со нов малтер. Доколку конструкцијата на објектот е од бетон, таа може да се зајакне со носечки елементи од армиран бетон или преградни ѕидови да се заменат со носечки, да се зајакнат со арматури од композитни материјали. Ако има влага или мувла, ѕидовите мора да се исушат и да се обноват со нова топлинска изолација и хидроизолација. Секогаш е потребна нова изолација на подземните делови - подрум и темел. Проблематични можат да бидат и балконите бидејќи речиси никогаш не биле изолирани и таму се губи многу топлина. Поправките се прават со санирање на оштетувањата, а потоа поставување изолација од сите страни. Реновирањето на стара куќа може да биде вистински предизвик. Доколку нема оригинален план, реновирањето ќе биде потешко. Во вакви случаи ве советуваме да нарачате изработка на план и попис на градежните работи, за да избегнете компликации и да заштедите многу пари. Со цел сè да помине што е можно подобро, ви подготвивме други совети на оваа тема. Се разбира, секогаш можете да испратите барање и нашите најдобри градежници, кој со задоволство ќе ви одговорат.