Перголи

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   5158 проекти
   понудувачи, монтери на перголи низ цела Северна Македонија
   понудувачи, монтери на перголи низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за понудувачите, монтерите на перголи

   актуелно
   16.07.24

   Скопје
   Izrabotka i montaza na bio klimatska pergola
   Aleksandar
   актуелно
   03.07.24

   Илинден (населба)
   Изработка на пергола со механичко отварање
   Благојче

   Перголи - Корисни информации и совети

   Перголите се лесни конструкции за засенчување или покривање на помали површини. Пергола за тераса или градинарска пергола ќе биде додаток на вашиот дом, всушност соба на отворено. Во зависност од материјалот, разликуваме: дрвени перголи, алуминиумски перголи, челични перголи и прохромни перголи. Понатаму, богатството на понудата се проширува со опсегот на избор на покривката, односно облогата што може да биде фиксна или подвижна. Перголите со летви се конструкции чиј покрив се состои од фиксирани летви, под кои се создава пријатна делумна сенка. Зелената пергола, од друга страна, ја зголемува удобноста на таквото катче. Многу популарни се и перголите со подвижни летви. Платнената пергола е хибрид помеѓу натстрешница и тенда, иако биоклиматските перголи исто така стануваат сè попопуларни. Имаат подвижни летви кои се приспособуваат на патеката на сонцето со електромотори, така што секогаш создаваат оптимална сенка. Покрај тоа, тие имаат можност да бидат целосно затворени, па можете да останете под биоклиматската пергола дури и кога врне или кога сонцето е на својот врв.