Подови од епоксид

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1685 проекти
   мајстори за подови од епоксид низ цела Северна Македонија
   мајстори за подови од епоксид низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за мајсторите за подови од епоксид

   актуелно
   13.11.23

   Велес
   Нелизгачки епоксиден под окулу базен
   Техно

   Подови од епоксид - Корисни информации и совети

   Епоксидните подови главно се користат за производствени и складишни хали, но сè почесто се користат и во станбена изградба. Овие подови се полесни за чистење и одржување и затоа се практични за гаражи, работилници, кујни, ходници и друго. За правење на подот се користат епоксидни цмоли кој се карактеризираат со висока хемиска отпорност, цврстина и одлични механички својства, а може да имаат адитиви кои даваат боја, текстура, дезен или глазура на подот; таквите подови можат да бидат погруби или целосно полирани. Епоксидните материјали можат да се користат само за хомогени, суви, рамни и цврсти подлоги од бетон, камен, керамика и слично. Епоксидната цмеса се нанесува во повеќе слоеви, при што се добива епоксиден декоративен и под кој не се лизга, епоксид кој сам се разлева и епоксиден премаз. Постојат неколку видови на епоксидни подови: самонивелирачки епоксиден под се користи за површини кои ќе имаат нормални или поголеми оптоварувања. Дебелината на таков епоксиден под, во зависност од намената употреба и носивоста, треба да биде помеѓу 1 и 5 мм, а малтерски епоксиден под е за површини кои ќе бидат многу оптоварени и неговата дебелина е помеѓу 3 и 5 мм. За најголеми товари се користи епоксидна естрих со дебелина помеѓу 1 и 2 цм. Погледнете ги другите совети кои ги подготвивме, а цените на епоксидните подови можете да ги видите во калкулаторот. Се разбира, секогаш можете да контактирате со нашите експерти, а тие со задоволство ќе одговорат.