Покрив, покривна конструкција

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   65 градежни компании
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1685 проекти
   покривачи, тесари низ цела Северна Македонија
   покривачи, тесари низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за покривачите, тесарите

   актуелно
   08.11.23

   Скопје
   Понуда за санација на оштетен покрив
   Факултет
   актуелно
   06.11.23

   Маврови Анови
   Санирање на покрив и опшивка на оџак
   Владимир

   Покрив, покривна конструкција - Корисни информации и совети

   Покривот, односно покривката е заштитниот слој на секоја куќа и неговата функција е да спречи механичко оштетување на другите слоеви на покривот, како и навлегување на вода, ветер и топлина. Во денешно време на пазарот постојат многубројни покривни производи кои се индивидуално прилагодени на специфичните временски услови, формата и косината на покривот. Лимен покрив е лесен и отпорен на атмосферски услови. Доколку е изработен од висококвалитетен лим фарбан со прав, ќе има долг век. Покривите од бетон и тули се исто така долготрајни, но помалку отпорни на временските услови и многу потешки. Ако сакате проѕирен покрив, може да се користат поли карбонски листови или плексиглас панели; тие се полесни од стаклото, помалку кршливи, пофлексибилни и лесни за обликување. Овие материјали главно се користат за тераси, натстрешници, зимски градини, оранжерии, пластеници и слично. Сепак, не секоја покривна покривка е за секој покрив. За рамни покриви со косина од 2-5°, се препорачуваат облоги на база на битумен или лим. Покривите со косина од 5-30 ° може да имаат покривка од тула, влакнест цемент или бетон. Доста стрмни покриви, со косина поголема од 30°, може да се покријат со битумен (тегола) или дрвени ќерамиди (шиндра). Покрив се реновира поради: оштетување, поставување на нови материјали или кога треба да се здебели изолацијата. Погледнете ги другите совети кои ви ги подготвивме, а цените за громобран и неговото поставување можете да ги видите во калкулаторот. Се разбира, секогаш можете да контактирате со нашите експерти и тие со задоволство ќе ви одговорат.