Поплочување

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1685 проекти
   изведувачи на поплочување низ цела Северна Македонија
   изведувачи на поплочување низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за изведувачите на поплочување

   актуелно
   24.11.23

   Скопје
   Наново поплочување на двор
   Милан
   актуелно
   10.10.23

   Скопје
   Дренажа околу куќата и поплочување
   Сашо
   актуелно
   19.09.23

   Скопје
   Поплочување на двор
   Ivan

   Поплочување - Корисни информации и совети

   Кој површини се поплочуваат? За визуелниот впечаток што ќе го остави вашиот дом, покрај самата куќа, многу е важен и изгледот на дворот, односно непосредната околина. Со уредување дворот, патеки, заштита на дрвја и слично, суштински можеме да влијаеме на убавината и функционалноста на сопствената околина. Поплочување е долготрајно, едноставно, брзо и достапно решение; цените се движат помеѓу 10 и 17 евра/м2 во зависност од употребениот материјал. Не секој материјал е погоден за овој тип на работа - бетон, бетонски или цементни плочи или гранитни коцки, песок и бусени трева, но и блокови од различни камења или композити, градежни тули, калдрма, чакал. Важно е изборот да биде во согласност со околината и архитектурата на куќата. Квалитетот на подготовката на земјата е исто така важен за површинскиот слој да биде што е можно поцврст и подолготраен. Асфалтирањето можеби е најбрзо, но најскапото и естетски незадоволително. Во калкулаторот можете да ги видите цените за поплочување на двор. За вас подготвивме други совети на оваа тема, како и докажани експерти на кои можете да им се обратите за совет.