Поправка на столарија

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1685 проекти
   столари, мајстори за столарија низ цела Северна Македонија
   столари, мајстори за столарија низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за столарите, мајсторите за столарија

   актуелно
   26.10.23

   Скопје
   Поправка на первази од внатрешни врати и кујнски елемент
   Suzana

   Поправка на столарија - Корисни информации и совети

   Зошто е потребна поправка на столарија? Вратите и прозорците постојано се отвораат и затвораат и на тој начин механички се трошат, но се изложени и на влијание на сонце, дожд, снег, мраз и ветер и се трошат многу побрзо од другите фасадни елементи. Како резултат на тоа може да се јави крцкање и квичење на олабавени или оштетени метални делови и создавање на пукнатини низ кои постојано минува воздух, изолаторите ја губат еластичноста и почнуваат да се лупат, одлепуваат и паѓаат, а со тоа и самите врати и прозорци стануваат расклатени и така натаму. Ако столаријата не е многу оштетена, браварот може да ги поправи и подмачка сите механизми, којшто инаку треба редовно да се одржуваат, да се подмачкуваат најмалку еднаш годишно за да се продолжи нивниот век на употреба. Потребен е и редовен сервис, т.н. затегнување и прилагодување на шарките за сè да остане на своето место. Погледнете ги другите совети кои ги подготвивме за вас, а цените на поправките на столаријата можете да ги видите во калкулаторот. Се разбира, секогаш можете да контактирате со нашите експерти и тие со задоволство ќе ви одговорат.
   Зошто е потребна поправка на столарија? Вратите и прозорците постојано се отвораат и затвораат и на тој начин механички се трошат, но се изложени и на влијание на сонце, дожд, снег, мраз и ветер и се трошат многу побрзо од другите фасадни елементи. Како резултат на тоа може да се јави крцкање и квичење на олабавени или оштетени метални делови и создавање на пукнатини низ кои постојано минува воздух, изолаторите ја губат еластичноста и почнуваат да се лупат, одлепуваат и паѓаат, а со тоа и самите врати и прозорци стануваат расклатени и така натаму. Ако столаријата не е многу оштетена, браварот може да ги поправи и подмачка сите механизми, којшто инаку треба редовно да се одржуваат, да се подмачкуваат најмалку еднаш годишно за да се продолжи нивниот век на употреба. Потребен е и редовен сервис, т.н. затегнување и прилагодување на шарките за сè да остане на своето место. Погледнете ги другите совети кои ги подготвивме за вас, а цените на поправките на столаријата можете да ги видите во калкулаторот. Се разбира, секогаш можете да контактирате со нашите експерти и тие со задоволство ќе ви одговорат.