Проектирање

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   109 градежни компании
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1685 проекти
   проектанти низ цела Северна Македонија
   проектанти низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за проектантите

   актуелно
   26.09.23

   Скопје
   Основен архитектурен проект
   Biljana

   Проектирање - Корисни информации и совети

   Често забораваме дека многу пред самиот почеток со изградбата на куќата неопходно е опширно планирање и проектирање. Неизбежна е и обемната проектна документација, чие комплетирање и добивање, чини и пари и време: од идејното решение и документацијата за градежната дозвола, преку различни барања и согласности, прецметка за енергетскиот пасош, планови на сите видови инсталации, до заштита од пожари, прецметување на статиката на градежната конструкција, безбедност при работа... Изгледа како на сето тоа да нема крај. Затоа е мудро и неопходно во градбата да вклучите стручни лица кои се доста искусни и вешти во оваа работа и што е уште поважно ги знаат опасностите и одговорноста -архитект, инженер, надзорник на градба, пејзажен архитект и други. За вас подготвивме бројни совети во оваа област, како и калкулатор за цената на услугите. Се разбира, секогаш можете да се обратите кај нашите експерти за совет.