Реставрација на мебел

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1685 проекти
   мајстори за реставрација на мебел низ цела Северна Македонија
   мајстори за реставрација на мебел низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за мајсторите за реставрација на мебел

   актуелно
   31.10.23

   Скопје
   Реставрација на мебел
   Eftihia

   Реставрација на мебел - Корисни информации и совети

   Во таваните или во стара куќа или станови, секогаш можете да најдете богатства што едноставно е штета да ги фрлите или да ги замените со модерни. Таквите богатства се, всушност, фрлените парчиња мебел, врати, дрвени скали или огради, прозорци и многу други. Реставрација на стар мебел со одредено знаење и вештини можете да го направите сами или работата можете да ја препуштите на занаетчиите, столари и тапацери, кои се најдобри во тоа. Претходно, проверете дали поправките или надополнувањето на делови кои недостасуваат или оштетените делови се вршат со истите материјали и алатки како на ист начин за да се одржи автентичноста и вредноста. Ништо не е невозможно да се поправи и ништо не мора да се фрли. Самата постапка за реставрација започнува со фотографирање и мерења, т.е. документирање и споредување на состојбата, проследено со дезинфекција поради паразити (црви, габи и мувла), чистење, поправка на оштетувања или производство на делови што недостасуваат , површинска обработка (со употреба на стари методи и природни материјали: цмола или маслена политура, мачкање со восок), заштита на необработени површини, чистење и производство на нов оков, чистење, поправка и подмачкување на брави, производство на клучеви што недостасуваат и, конечно, финална составување. Цените за реставрација на мебел можете да ги видите во калкулаторот. За вас подготвивме други совети на оваа тема, како и докажани експерти на кои можете да им се обратите за совет.