Сенки

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1685 проекти
   произведувачи, продавачи, монтери на сенки низ цела Северна Македонија
   произведувачи, продавачи, монтери на сенки низ цела Северна Македонија

   Сенки - Корисни информации и совети

   Надворешните ролетни се користат за затемнување или засенчување на поголемите површини на прозорците со цел да се спречи нивното прегревање во текот на годината. Најдобри и најефикасни се оние што ја рефлектираат најголемата сончева енергија. Покрај контролата на топлината и осветлувањето, ќепенците и жалузините се исто така безбедносен елемент бидејќи штитат од кражба. Ролетните можат да бидат подвижни или фиксни и има безброј варијанти на двете. Ако сакате куќата да изгледа класично, додадете ќепенци на прозорците. Без разлика дали се дрвени или метални, тие се одлични за топлинска изолација и заштита на прозорецот од атмосферски влијанија. Надворешните ролетни или венецијанки се за засенчување на станбени простории или индустриски, деловни и јавни објекти. Венецијанските ролетни ја затемнуваат или осветлуваат просторијата во зависност од тоа дали се спуштени или подигнати и во која положба се летвите. Терасата или балконот може да бидат засенчени со големи чадори за сонце, тенди или маркизе, но мора да се земе предвид ветерот, а поголемите површини како градината и пристапот до куќата може да се засенчат со подвижни или фиксни натстрешници или перголи. Покрај надворешните венецијански ролетни и ролетни, прозорците можете да ги заштитите и со градежни елементи на самата куќа, т.е. сводови, олуци и слично. Погледнете ги другите совети кои ги подготвивме за вас, а цените на ролетните и монтажата можете да ги видите во калкулаторот. Се разбира, секогаш можете да им се обратите на нашите експерти и тие со задоволство ќе ви одговорат.