Шелување

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1685 проекти
   мајстори за шелување низ цела Северна Македонија
   мајстори за шелување низ цела Северна Македонија

   Шелување - Корисни информации и совети

   Шелувањето преставува поставување на оплати; оплатите се поставуваат кога се гради со течни материјали како бетон. Оплата се поставува и зацврстува пред да се истури бетонот и, доколку е потребно, се поставува арматурата. Обично оплатите се дрвени, но може да бидат и пластични или метални. Постојат и специјални калапи за лиење сложени форми. Посебно внимание се посветува на оплатата кога излиената површина останува видлива, односно кога се гледаат текстурите и бојата на бетонот. Посебно внимание е потребно и за демонтирање на оплатите; може да биде ден по истурањето, но мора да се внимава на пренапрегање на бетонот и ризик од пукање. Како по правило, бетонот ја достигнува својата целосна сила дури по 28 дена. Затоа, се препорачува подната оплата да стои најмалку 3 недели. Погледнете ги и другите совети кои ги подготвивме за вас, а цените на овие работи можете да ги видите во калкулаторот. Се разбира, секогаш можете да контактирате со нашите експерти и тие со задоволство ќе ви одговорат.