Стакло, стаклар

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   4184 проекти
   стаклари низ цела Северна Македонија
   стаклари низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за стаклари

   актуелно
   02.04.24

   Скопје
   Замена на стакло памплекс за ограда
   Zoran

   Стакло, стаклар - Корисни информации и совети

   Стаклото се користи на многу начини во куќата. Најголемите стаклени површини обично се прозорците. Колку што е важно профилите на прозорците добро да се залепат на ѕидовите и да бидат добро запечатени, исто толку е важно во зимата, стаклото да пушта што помала топлина надвор од просторијата, а во неа во лето. Постојат еднослојни и повеќеслојни, а оние кои се енергетски најефикасни според новите технологии имаат заштитни фолии и гас што се вбризгува помеѓу два слоја стакло. Калено или ламинирано сигурносно стакло е одлично за натстрешници, огради на балкони и оранжерии. Луѓето кои имаат станови во згради често се одлучуваат за застаклување на целата тераса. Стаклото е популарно и во внатрешното уредување, бидејќи просториите може да се одвојат со подвижни врати или ѕидови, додека осветлувањето останува исто или е уште подобро. Во бањата може да се стават поголеми огледала и стаклена туш кабина. Исто така, како дизајнерско решение за кујната се почесто се појавуваат стаклени облоги наместо плочки, стаклени фронтови за елементи или шанкови или работна површина. Дали сакате целосно светол и воздушен дом во согласност со најновите модни трендови? Погледнете ги другите совети кои ви ги подготвивме, а цените на стакларскиот занает можете да ги видите во калкулаторот. Се разбира, секогаш можете да контактирате со нашите експерти и тие со задоволство ќе ви одговорат.