Текстилни подни облоги

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1685 проекти
   понудувачи на текстилни подни облоги низ цела Северна Македонија
   понудувачи на текстилни подни облоги низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за понудувачите на текстилни подни облоги

   актуелно
   04.10.23

   Гевгелија
   Текстилен под за детска игротека
   Home

   Текстилни подни облоги - Корисни информации и совети

   Текстилните облоги му даваат на секој дом мекост и топлина на домашен амбиент. Текстилните подни облоги се добар звучен изолатор, удобни се за одење и без разлика какви на техниките за печатење, изборот е навистина голем и шарен. Текстилните облоги можат да бидат во форма на ролни или плочи, а се лепат на чисти, суви и рамни носечки површини. Според техниката на производство, разликуваме три вида: теписи, итисони и волнени подни облоги. Теписоните се идеални за деловни и станбени простори во кој престојуваат многу луѓе. Исклучително густата иглеста површина на теписонот не пропушта нечистотии, а ниту пак може да се таложи прашина; тој е антистатички и отпорен на абење - било механички (на пример, триење на тркалата на канцелариските столици) или хемиски (средства за чистење и одржување), така што има рок на траење десетина години. Итисоните се малку помеки и подебели на допир и одлично го апсорбираат звукот, како и алергените, па се препорачуваат за луѓе со ваков тип на проблем. Волнените подни облоги се всушност теписи и тие се сами за себе посебен вид, бидејќи се природни, апсорбираат влага, звук и се одлични изолатори. Но, за да бидат долготрајни и да ги задржат сите квалитети, треба редовно да се чистат со правоцмукалка, да се перат и четкаат, а не цмеат да бидат во влажна просторија. Во помали текстилни облоги се вбројуваат патеки и душеци, како и простирки против лизгање. Погледнете ги другите совети кои ги подготвивме, а цените на текстилните облоги можете да ги видите во калкулаторот. Се разбира, секогаш можете да контактирате со нашите експерти и тие со задоволство ќе одговорат.