Терацо камен

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1684 проекти
   мајстори за терацо низ цела Северна Македонија
   мајстори за терацо низ цела Северна Македонија

   Терацо камен - Корисни информации и совети

   Може да се каже дека терацо подовиили т.н. видлив бетон се враќа во мода. Сè почесто го има во јавните објекти, но и во приватни куќи, исто како што било во времето на Римјаните. Терацо е природен материјал без никакви штетни карактеристики, отпорен е и на механички и на хемиски влијанија, што го прави идеален за надворешни и внатрешни површини - за патеки, плато, пазари, плоштади - но и за тераси, ходници, влезови, скали. Освен што е многу отпорен, долготраен и лесен за одржување, неговите естетски вредности се исто толку неспорни како и варијантите во кои се наоѓа. Згора на тоа, материјалните и производните трошоци се многу прифатливи. Терацо е всушност мозаик кој е направен од различни гранули притиснати во врзивно средство. Камените гранули се отпад од мермер, гранит или слични камења, но и стакло, пластика, порцелан, оникс, метални струготини, бисер итн. Гранулатот се избира по боја со цел да се создадат мотиви и дизајни по желба; површината прво се подготвува на одреден начин, се означуваат контурите на саканите шари и потоа се посипува гранулат. Кога површината е сува, следува финална обработка со специјални машини - од едноставно порамнување до вадење на висок сјај - а сето тоа во зависност од барањата и потребите. Средството за врзување е многу важно и е претежно од цемент, иако има и други композитни мешавини, бидејќи од него зависат подоцнежните физички својства на подот; комбинацијата на различни бои на врзива и гранули дава многу импресивни визуелни ефекти. Постојат измиен, полиран, брусен, штокован, отпечатен и микро обложен бетон. Во калкулаторот можете да ги видите цените на терацо подовите. Подготвивме за вас други совети на оваа тема, како и проверени експерти на кои можете да им се обратите за совет.