Вентилација

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   60 градежни компании
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1685 проекти
   понудувачи, монтери на системи за вентилација низ цела Северна Македонија
   понудувачи, монтери на системи за вентилација низ цела Северна Македонија

   Вентилација - Корисни информации и совети

   Во денешницата, кога 90% од времето го поминуваме во затворен простор, воопшто не е сеедно каков воздух дишеме. Во просториите кој неправилно се проветруваат брзо се појавуваат агенси кои предизвикуваат болести, како што се бактерии, вируси, мувла, полен и штетни гасови. Вентилацијата е размена на свеж надворешен и застарен внатрешен воздух. Вентилацијата на кој било објект може да се направи на природен или вештачки начин. Природната вентилација е овозможена од температурната разлика помеѓу внатрешниот и надворешниот воздух или ветерот и е можна во помалите згради. Вештачка, принудна вентилација е онаа што се врши со помош на систем за вентилација со рекуператор на топлина, преку кој се вшмукува и се отстранува застоениот воздух, влага, непријатни мириси, прашина, бактерии и сл., а во исто време се внесува свеж, филтриран воздух. Двете воздушни струи се среќаваат во разменувач на топлина каде што се одвива и преносот на топлина и влага. Системот најчесто се користи во јавни згради кои се енергетски ефикасни и имаат централен рекуператор, а малите рекуператори може да се користат во домаќинствата и тоа во секоја просторија поединечно. Единствениот услов за поставување на таков систем за вентилација е непропустливост на зградата, бидејќи во спротивно ќе се изгуби премногу енергија преку топлинските мостови. Цените на таквиот систем ќе ги најдете во нашиот калкулатор, а има и бројни совети што ги подготвивме за да можете што побрзо да дишете со полна капацитет. За се што ве интересира, може да се консултирате со нашите најдобри експерти за сè доколку им испратите барање.