Вентилирана фасада

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1685 проекти
   понудувачи, монтери на вентилирана фасада низ цела Северна Македонија
   понудувачи, монтери на вентилирана фасада низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за понудувачите, монтерите на вентилирана фасада

   актуелно
   15.11.23

   Неготино
   Изработка на вентилирана фасада
   Сашо

   Вентилирана фасада - Корисни информации и совети

   Вентилирана фасада се нарекува фасада која има меѓу простор од најмалку 4-5 цм помеѓу завршниот слој и основата, односно изолацијата на објектот. Тој меѓу простор на вентилираната фасада го обезбедува под конструкцијата, а тој е наполнет со воздух и служи за непречено поминување на водената пареа од внатре кон надвор, со што се избегнува формирање на влага и кондензат за време на грејната сезона, а во лето тој воздушен слој спречува прегревање на просториите. Со други зборови, предностите на вентилираната фасада се издржливост, мала тежина, добра звучна изолација, противпожарна заштита, поквалитетни и полесни последователни интервенции во конструкцијата, во случај на дефекти во инсталацијата. За вентилирани фасади најважно е да се користат висококвалитетни водоотпорни материјали како камен, минерална или стаклена волна, EPS и XPS и слично. Овој систем може да се користи и за монтажна конструкција каде како топлински изолатори се користат природни материјали - табли од пресувани дрвени влакна или лушпи. Популарен е и влакнест цемент, а завршната фасадна облога може да биде тула, лим, дрво, природен или вештачки камен, керамички плочки и слично. Вертикалните отвори за вентилација зависат од конструкцијата, но тие треба да бидат такви што атмосферските врнежи и инсектите нема да можат да поминат низ нив до внатрешните делови на фасадата или просториите. Цените на вентилирани или висечки фасади ќе ги најдете во нашиот калкулатор, а има и бројни совети што ги подготвивме. Можете да се консултирате со нашите најдобри експерти за сè ако им испратите барање.