Врата за гаража

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   1685 проекти
   произведувачи, продавачи, монтери на гаражни врати низ цела Северна Македонија
   произведувачи, продавачи, монтери на гаражни врати низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за произведувачите, продавачите, монтерите на гаражни врати

   актуелно
   10.10.23

   Скопје
   Изработка на гаражна врата со далечинско
   Сашо
   актуелно
   28.08.23

   Прилеп
   Индустријска гаражна врата
   Zoran

   Врата за гаража - Корисни информации и совети

   Потребите на модерниот живот доведоа до такви ограничувања што вратата од гаражата мора да биде не само функционален архитектонски елемент, туку и безбедносен. При изборот на вакви врати, освен тоа дали ќе бидат рачни или со електромотор, со или без далечински управувач, најважен е начинот на отворање поради искористувањето на просторот околу нив; затоа, тие можат да бидат класични двокрилна или повеќе крилни со страничните шарки, потоа оние кој се подигаат(кип-врата) и сегментна, роло врати и врати со отворање на страна. Гаражните врати на подигнување се креваат со отворање на нагоре додека не стигнат под таванот и затоа бараат многу простор и често немаат изолација и затоа не запечатуваат добро. Сегментираните гаражни врати исто така се отвораат вертикално и на лизгачите се креваат до таванот и „влегуваат“ под покривот; нивната предност е што имаат т.н. „пешачка врати“, за да не мора секој пат да се отвора целата. И тие можат да бидат рачни или со електрични дигалки. Роло гаражни врати се направени според моделот на ролетни и на тој начин се креваат и стојат во кутија на горната страна, под таванот. Тие можат да се креваат рачно или со помош на електромотор и што е најважно, не бараат дополнителен простор за отворање. Гаражните врати што се отвораат странично може да бидат пониски и пошироки, но мора да има простор лево или десно од нив за да се отвораат рачно или автоматски, бидејќи имаат само шарки на едната страна. Материјалите од кои се направени вратите се метали, дрво или ПВЦ. Металните гаражни врати се генерално најиздржливи и не бараат многу одржување, исто како и ПВЦ вратите. Дрвените гаражни врати лесно се оштетуваат и мора редовно да се одржуваат и бојадисуваат. Покрај со просторот, вратата од гаражата треба да биде координирана со изгледот и бојата на целата куќа и да има и некој механизам за заштита од кражба или аларм. Видете повеќе совети кои ви ги подготвивме, а цените на гаражни врати и монтажа можете да ги видите во калкулаторот. Се разбира, секогаш можете да контактирате со нашите експерти и тие со задоволство ќе ви одговорат.