За реон

  Градба

  Идеи за уредување на домот

  Списание полно со свежи идеи од нашите автори за уредување на Вашиот животен простор

  10 практични совети како да уредите ходник

  10 практични совети како да уредите ходник

  За повеќето луѓе, ходникот е споредна просторија што се користи за чување чевли и јакни, преку кој стигнуваме до главните простории. Меѓутоа, на ходникот треба да се гледа и од друг агол: тоа е просторијата што нашите гости прва ќе ја видат кога ќе в...

  2.469

  5/5

  26 мин читања

  Калкулатор за пресметување на квадратурата на површината што треба да се варосува

  Калкулатор за пресметување на квадратурата на површината што треба да се варосува

  Трошоците за варосување зависат од неколку фактори: видот на бојата, бројот на слоеви во кои се нанесува бојата, постоечката состојба на ѕидовите и молерот - ако сте решиле да не варосувате во сопствена режија, туку да ангажирате професионалец - и ос...

  1.027

  5/5

  8 мин читања

  Статии и совети

  Изработка на монтажна куќа: од идеја до реализација

  Изработка на монтажна куќа: од идеја до реализација

  Дали изградбата на монтажна куќа навистина оди толку брзо како што пишува во рекламните брошури? Дали производителот на монтажни куќи ја презема фазата на земјени работи, изградба на темели и бетонирање? Што се случува по завршувањето на изградбата? ...

  2.125

  5/5

  19 мин читања

  Целосно реновирање на стан во зграда

  Целосно реновирање на стан во зграда

  Комплетното реновирање на стан во зграда е голем зафат и организациски и финансиски. Она што е најважно во целата работа е осмислена координација на фазите на работите, за работите да се завршуваат континуирано, една по друга, но и успешно планирана ...

  9.859

  5/5

  20 мин читања

  Поплочување и материјали за поплочување, цени

  Поплочување и материјали за поплочување, цени

  Поплочувањето е лесно достапно решение за уредување на надворешни површини. Денес, пазарот нуди широк спектар на материјали кои овозможуваат дворот или отворени јавни простори да се усогласат со објектите и животната средина, без разлика дали се во с...

  5.880

  5/5

  13 мин читања

  Сите совети

  Стручни статии