За реон
  Списание > Градба > Планирање и дизајн > Архитектура, архитект

  Архитектура, архитект

  Идеи за уредување на домот

  Списание полно со свежи идеи од нашите автори за уредување на Вашиот животен простор

  Типски куќи, типски план за куќа - да или не?

  Типски куќи, типски план за куќа - да или не?

  Штом почнете да размислувате за изградба на сопствена куќа, ќе наидете на задолжителна проектна документација. Може да се каже дека има повеќе варијанти на типски куќи од било што друго. Од друга страна, проектантите ќе ве убедат дека за секој може д...

  428

  5/5

  16 мин читања

  Архитект - како да се најде добра архитектонска канцеларија?

  Архитект - како да се најде добра архитектонска канцеларија?

  Дали планирате реновирање, нова градба или промена на ентериерот? За да ги остварите вашите желби, ќе ви треба експерт кој знае да скицира идеја, да направи план и дизајни, како и да ве води низ административните процедури за комплетирање на потребна...

  104

  12 мин читања

  Статии и совети АРХИТЕКТУРА, АРХИТЕКТ

  Урбанизам

  Урбанизам

  Урбанизмот е дел од архитектурата кој се занимава со одржливо планирање на нови населби и уредување на постојните и нивно одржување. Главната цел на современото урбанистичко планирање е да обезбеди оптимален комфор на живеење и во градот и во селата,...

  102

  19 мин читања

  Детали и целина: Реновирање на градска куќа и двор

  Детали и целина: Реновирање на градска куќа и двор

  Градските куќи од 70-тите години на минатиот век се добро познати на сите, типични за поголемите словенечки градови. Со својата квадратурата и градината на задната страна нудат голем потенцијал за квалитетна животна средина, а воедно претставуваат по...

  23 мин читања

  Проект за изведба (ПЗИ) и разликата помеѓу ПГД и ПЗИ

  Проект за изведба (ПЗИ) и разликата помеѓу ПГД и ПЗИ

  Неспорна е потребата од Проектот за да се добие одобрение за градба, бидејќи без него не може да се добие соодветно одобрение за градба. Многу инвеститори не се свесни за потребата од Проект за изведба. Згора на се, тие се предвидени во закон и нивн...

  6 мин читања

  ШТО ТРЕБА ДА ЗНААТ ИЗВЕДУВААЧИТЕ ЗА: Архитектура, архитект

  Барате добри изведувачи за реонот АРХИТЕКТУРА, АРХИТЕКТ?

 • Архитектура, архитект Скопје
 • Архитектура, архитект Битола
 • Архитектура, архитект Куманово
 • Архитектура, архитект Богданци
 • Архитектура, архитект Велес
 • Архитектура, архитект Виница
 • Архитектура, архитект Гевгелија
 • Архитектура, архитект Гостивар
 • Архитектура, архитект Дебар
 • Архитектура, архитект Делчево
 • Архитектура, архитект Кавадарци
 • Архитектура, архитект Камењане
 • Архитектура, архитект Кичево
 • Архитектура, архитект Кочани
 • Архитектура, архитект Кратово
 • Архитектура, архитект Крива Паланка
 • Архитектура, архитект Крушево
 • Архитектура, архитект Македонска Каменица
 • Архитектура, архитект Неготино
 • Архитектура, архитект Општина Берово
 • Архитектура, архитект Охрид
 • Архитектура, архитект Прилеп
 • Архитектура, архитект Пробиштип
 • Архитектура, архитект Радовиш
 • Архитектура, архитект Ресен
 • Архитектура, архитект Свети Николе
 • Архитектура, архитект Струга
 • Архитектура, архитект Струмица
 • Архитектура, архитект Тетово
 • Архитектура, архитект Штип