За реон

  Градба

  Совети

  Идеи за уредување на домот

  Списание полно со свежи идеи од нашите автори за уредување на Вашиот животен простор

  Реновирање на бања - цени, идеи и брзина на работа

  Реновирање на бања - цени, идеи и брзина на работа

  Бањата е простор кој пред се мора да има корисна вредност, но и да изгледа убаво, што е сè потешко остварливо бидејќи се зголемува бројот на санитарни елементи и уреди како и инсталации. Во исто време, мора да се има предвид дека не се работи само за...

  6.920

  5/5

  18 мин читања

  Целосно реновирање на стан во зграда

  Целосно реновирање на стан во зграда

  Комплетното реновирање на стан во зграда е голем зафат и организациски и финансиски. Она што е најважно во целата работа е осмислена координација на фазите на работите, за работите да се завршуваат континуирано, една по друга, но и успешно планирана ...

  9.859

  5/5

  20 мин читања

  Статии и совети

  Зелена градба - 5 трендови во 2024 година

  Зелена градба - 5 трендови во 2024 година

  Во последниве години, зелената градба добива сè поголема популарност. Сите објекти кои се изградени според принципите на одржлива градба се нарекуваат зелени. И кои се тие принципи? Помалку потрошувачка на електрична енергија, помала потрошувачка на ...

  37 мин читања

  Тули - тули, блокови и цена

  Тули - тули, блокови и цена

  Тула е модуларен елемент од глина, кој кај нас најчесто се користи како градежен материјал. Тулата е речиси универзален материјал кој се користи за изградба на ѕидови и тавани. Често може да се види како финален фасаден слој, а има и покривни тули-ќе...

  572

  12 мин читања

  Тули, бетон или сипорекс?

  Тули, бетон или сипорекс?

  Јасно е дека за изградба на куќа има многу видови и типови материјали на располагање. Ако не порано, кога ќе ги поставите темелите, ќе се појави прашањето од што да се изгради ѕидната конструкција. За среќа, и овде имате бројни опции: од класична, об...

  715

  23 мин читања

  Стручни статии