За реон
  Списание > Градба > Градба > Градежни работи

  Градежни работи

  Идеи за уредување на домот

  Списание полно со свежи идеи од нашите автори за уредување на Вашиот животен простор

  Бетонски блокови, цена

  Бетонски блокови, цена

  Бетонските блокови се меѓу најчесто користените градежни елементи бидејќи имаат повеќе намени; уште повеќе, тие се користат за најразновидни видови ѕидање и градежништво во нискоградба, а не само при подигање згради. Така, на пример, може да се најда...

  2.453

  5/5

  12 мин читања

  Тули - тули, блокови и цена

  Тули - тули, блокови и цена

  Тула е модуларен елемент од глина, кој кај нас најчесто се користи како градежен материјал. Тулата е речиси универзален материјал кој се користи за изградба на ѕидови и тавани. Често може да се види како финален фасаден слој, а има и покривни тули-ќе...

  572

  12 мин читања

  Статии и совети ГРАДЕЖНИ РАБОТИ

  Стаклени тули и призми - ѕидање и цени

  Стаклени тули и призми - ѕидање и цени

  Употребата на стакло во градежништвото првенствено била наменета за пренос на светлина и за одвојување на надворешниот и внатрешниот простор. Покрај обичното стакло, за таа цел се користеле и стаклени призми и стаклени тули. Може да се каже дека овие...

  561

  5/5

  16 мин читања

  Таван од тули: како да се направи таван со монт-блокови?

  Таван од тули: како да се направи таван со монт-блокови?

  Таваните од тули, некогаш биле многу вообичаени, но денес тие се заменуваат со понови и технички пософистицирани системи. Таванот од тули може да се направи со изведување на полу монтажна конструкција. Најпрво се поставуваат носачите, односно гредите...

  150

  4/5

  20 мин читања

  Армиран бетон – марка и цени

  Армиран бетон – марка и цени

  Армираниот бетон е еден од најчесто користените материјали во градежништвото. Најмногу се користи за изградба на деловни, индустриски и станбени објекти, но се повеќе и за семејни куќи. Неговата популарност не е скорешна; го користеле дури и Римјанит...

  297

  13 мин читања

  ШТО ТРЕБА ДА ЗНААТ ИЗВЕДУВААЧИТЕ ЗА: Градежни работи

  9.1
  0

  АРХИ ГРАДБА ДООЕЛ увоз-извоз Скопје

  Булевар АСНОМ 152/1-12
  9.6
  0

  Друштво за сообраќај, трговија и услуги ПРЕВОЗ КОМЕРЦ Живко ДОО увоз-извоз, Скопје

  Виа Егнатија бр. 24-2/10
  9.4
  0

  РЕПРОКОМ ГРАДБА

  ДАМЕ ГРУЕВ бр.16 кат 2-лок.8/Пал-Бјанка
  9.7
  0

  СПЕКТАРТЕРМО ДОО Скопје

  Козле бр. 156, Карпош
  9.2
  0

  ЛАЈКА ИНЖЕНЕРИНГ

  ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ бр.19
  9.9
  0

  МАРИВА ИНВЕСТ ДООЕЛ

  533 бр. 21/1-37 Марино
  Барате градежната фирма, градежната компанија?

  Стручни статии
  СОВЕТ

  Совет за Градежни работи


  ЦЕНОВНИЦИ

  Цена за Градежни работи

  НИСКА
  500.00 DEN/м2
  СРЕДНА
  650.00 DEN/м2
  ВИСОКА
  780.00 DEN/м2
  Види цени за градежните фирми, градежните компании >
  Барате добри изведувачи за реонот ГРАДЕЖНИ РАБОТИ?