За реон

  Инсталации

  Совети

  Идеи за уредување на домот

  Списание полно со свежи идеи од нашите автори за уредување на Вашиот животен простор

  Зошто климата со инвертер систем е најдобриот избор за вашиот дом

  Зошто климата со инвертер систем е најдобриот избор за вашиот дом

  Во ерата на постојани климатски промени, удобноста во домовите и на работното место станува се поважна. Греењето со клима уреди станува се попопуларно, што е знак за нивната ефикасност и исплатливост. Меѓу нив се издвојува типот инвертер климатизери,...

  1.454

  5/5

  18 мин читања

  Шахта: канализациска шахта и капак на шахтата (бетон, ПВЦ)

  Шахта: канализациска шахта и капак на шахтата (бетон, ПВЦ)

  Секоја куќа поврзана со јавна канализација мора да има инсталирано главна шахта за ревизија што овозможува вентилација, чистење, одржување и пристап до канализациските цевки. Таа мора да биде на место кое овозможува пристап до поединечните гранки на ...

  3.742

  5/5

  13 мин читања

  Статии и совети

  Систем за централно греење

  Систем за централно греење

  Најчесто се избира централно греење, како за семејни куќи, така и за јавни згради. Топлинската енергија во системот за централно греење може да се обезбеди со користење на различни извори на енергија - нафта за греење, природен гас, електрична енерги...

  1.252

  5/5

  19 мин читања

  Електричен радијатор за бања

  Електричен радијатор за бања

  Куќата можеме да ја грееме и на струја, во такви ситуации, топлината најчесто доаѓа од електрични радијатори. Сепак, постојат електрични радијатори во повеќе големини и различна моќност, а можат да бидат вградени или самостојни. Сепак, најчесто се ко...

  616

  4/5

  10 мин читања

  Монтажа на клима уред

  Монтажа на клима уред

  Првиот услов за правилно функционирање и максимална корист од клима уредот е професионалната инсталација. Ова значи не само правилна инсталација и поврзување, туку и позиционирање на место кое ќе обезбеди најдобра искористеност. Само така клима уредо...

  414

  4/5

  17 мин читања

  Стручни статии