За реон

  Малтерисување, кошулици

  Совети

  Идеи за уредување на домот

  Списание полно со свежи идеи од нашите автори за уредување на Вашиот животен простор

  Малтер, малтерисување - рачно или механичко?

  Малтер, малтерисување - рачно или механичко?

  Малтерот е идеален завршен слој за вашиот новоизграден или реновиран дом. На одреден начин тој е пресуден за изгледот на домот и впечатокот што го остава, бидејќи е нај видлив. Најголемата предност на малтерисувањето е маскирањето на сите инсталации ...

  214

  9 мин читања

  Колкава треба да биде дебелината на естрихот?

  Колкава треба да биде дебелината на естрихот?

  На дебелината на естрихот влијаат различни фактори, вклучително и дали има подно греење под естрихот или не. Инаку, постојат типови на кошулици со стандардна дебелина што се користат во индивидуални и јавни станбени и други згради....

  146

  17 мин читања

  Статии и совети

  Саморазливна маса за нивелација на подови

  Саморазливна маса за нивелација на подови

  Одличниот изглед и квалитет на подните облоги секогаш се резултат на висококвалитетна и добро подготвена површина. Без разлика дали подлогата е бетонска кошулица, т.е. естрих, керамички плочки, стар паркет или сува естрих, т.е. суво монтажен под, таа...

  247

  14 мин читања

  Стручни статии