За реон

  Планирање и дизајн

  Совети

  Идеи за уредување на домот

  Списание полно со свежи идеи од нашите автори за уредување на Вашиот животен простор

  Дали ви треба дизајнер на ентериер?

  Дали ви треба дизајнер на ентериер?

  Секој барем еднаш во животот се наоѓа во улога на дизајнер на ентериер кога го опремува својот стан или куќа од соништата. Несомнено е дека најважно е просторот што ќе го уредувате за себе или за вашето семејство да ги одразува вашите желби, потреби,...

  2.632

  5/5

  19 мин читања

  Бања: нацрт и компјутерска програма за планирање

  Бања: нацрт и компјутерска програма за планирање

  Пред да започнете со реновирање или обнова на бања, треба да направите план со нацрти. Веројатно се прашувате дали ова е навистина неопходно, сепак, имајте на ум дека изведувачите не можат точно да знаат што сакате да прават без детални инструкции ил...

  3.332

  5/5

  19 мин читања

  Статии и совети

  Нацрт уредување на простор за живеење

  Нацрт уредување на простор за живеење

  Планирањето и дизајнирањето на просторот за живеење е исклучително важно. Квалитетниот план ќе овозможи расположливиот простор да се уреди и максимално да се искористи на најефикасен и најефективен начин, според вашите желби, потреби и можности. Од д...

  372

  5/5

  9 мин читања

  Геодетски елаборат

  Геодетски елаборат

  Пред да започне изградбата на куќата, неопходна е геодетска студија, односно геодетски план. Плановите и цртежите се прават врз основа на познати податоци од јавна евиденција и земјишни регистри поткрепени со мерења и докази на лице место, односно на...

  415

  6 мин читања

  Договор за градење, задолжителен документ пред изградба

  Договор за градење, задолжителен документ пред изградба

  Изградбата на нова куќа е голема финансиска обврска, така што договорот за градба е важен елемент во формализирањето на односот помеѓу вас и изведувачот што го ангажирате. За да се осигурите себеси и вашиот имот на секој начин во текот на целиот проц...

  476

  19 мин читања