За реон

  Покрив

  Совети

  Идеи за уредување на домот

  Списание полно со свежи идеи од нашите автори за уредување на Вашиот животен простор

  Натстрешници за тераси: метални, дрвени или стаклени натстрешници?

  Натстрешници за тераси: метални, дрвени или стаклени натстрешници?

  Покриена тераса е надворешен простор во кој поминуваме многу време во лето и кој придонесува за квалитетот на животот. Поради дожд, сонце и ветер, покривот на терасата секогаш се покажува како добра инвестиција, а притоа, постојат неколку опции на ра...

  5.004

  5/5

  15 мин читања

  Громобран - правилно поставување

  Громобран - правилно поставување

  Удар на гром е фатален за луѓето, а предизвикува голема штета и на вашата куќа. Моќта на молњите е толку голема што може да загрее и запали материјали, па дури и да стопи некои. Затоа, громобран на секој објект е неопходна работа, бидејќи тоа е единс...

  3.090

  5/5

  10 мин читања

  Статии и совети

  Замена на покривната покривка: кога е неопходно реновирање на покривот

  Замена на покривната покривка: кога е неопходно реновирање на покривот

  Доколку покривот на вашата куќа е стар повеќе од 30 години, дури и да не изгледа дотраено и уништено, потребно е да се смени покривката, евентуално да се замени или дополни хидро и топлинската изолација, да се поправат опшивките, стреата, олуците и д...

  195

  24 мин читања

  Паропропустлива фолија - секундарен покрив

  Паропропустлива фолија - секундарен покрив

  Секоја покривна покривка во одреден момент, може да почне да протекува, а водата е најголемиот непријател на секоја конструкција, што го забрзува нејзиното расипување и гниење. Затоа во нашата географска област неопходна е секундарна покривна покривк...

  210

  14 мин читања

  Покриви, состав на коси покриви

  Покриви, состав на коси покриви

  Во овој текст ќе ви објасниме се што треба да знаете за покривите со наклон, топли и ладни. Со правилен избор на слоеви, квалитетна работа и секако квалитетни материјали ќе добиете сигурен, долготраен и добар покрив. Покривот во споредба со надворешн...

  249

  10 мин читања

  Стручни статии