За реон

  Градина и околината

  Совети

  Идеи за уредување на домот

  Списание полно со свежи идеи од нашите автори за уредување на Вашиот животен простор

  Поплочување и материјали за поплочување, цени

  Поплочување и материјали за поплочување, цени

  Поплочувањето е лесно достапно решение за уредување на надворешни површини. Денес, пазарот нуди широк спектар на материјали кои овозможуваат дворот или отворени јавни простори да се усогласат со објектите и животната средина, без разлика дали се во с...

  5.880

  5/5

  13 мин читања

  Терацо - 10 најубави примери за негова употреба во внатрешноста

  Терацо - 10 најубави примери за негова употреба во внатрешноста

  Терацо е материјал кој бил во широка примена главно во втората половина на 20 век, а моментално повторно станува голем тренд. Станува збор за бетон чиј површински слој се отстранува со брусење така што агрегатот од кој е направен останува гол, што да...

  182

  28 мин читања

  Статии и совети

  Асфалт: цена на асфалтирање

  Асфалт: цена на асфалтирање

  Асфалтирањето е брзо, ефикасно и евтино решение што трансформира поголеми површини во проодни и возни. Меѓутоа, при асфалтирањето мора да се земат предвид одредени ограничувања, како наклон на теренот, дренажа, број на асфалтни слоеви и слично. Подго...

  609

  5/5

  9 мин читања

  Чистење на фасади, чистење покрив

  Чистење на фасади, чистење покрив

  Дождот и ветерот носат нечистотии кои се таложат и остануваат на покривите и фасадите. Редовното чистење на фасадата и покривот придонесува за убав изглед, но и за долговечност на оплатите и покривната покривка. За вас проверивме како се мие фасадата...

  8 мин читања

  Поставување на камен: камени плочи и плочки

  Поставување на камен: камени плочи и плочки

  Покрај вообичаената керамика, за обложување на површини во ентериер и екстериер, може да се користат и камени плочи, односно, плочки, направени од природен камен, најчесто гранит и мермер, но и од многу други видови. Камените плочки може да се печат,...

  133

  27 мин читања