Ве поврзуваме со добри проекти за градба и реновирање

2.000 проверени проекти секој месец бараат изведувачи на градежни работи како и Вие на Daibau.mk

Пријави се на својот налог
Сеуште не сте го испробале Daibau.mk? Регистрирај компанија бесплатно

На едноставен начин до клиенти

Проверени проекти, сериозни клиенти

Ги проверуваме проектите и клиентите наместо вас и ви ги препраќаме тие што ви се од интерес.

Сами бирате проекти кои ги сакате

Откако ќе ги прегледате проектите на нашиот сајт, сами бирате кој клиент ќе го контактира за дополнителни информации и директен одговор.

Чесно, без дополнителни трошоци

Не земаме провизија, нема дополнителни непредвидени трошоци и изненадувања, плаќате само годишна или месечна цена во зависност од избраниот пакет.

Искуствата на нашите мајстори

Последни проекти - 562 отворени проекти

Сите актуелни проекти

Сами бирате проекти кои ги сакате

Вредни проекти ни се на дланка секој ден на сајтот на Daibau.mk


До денеска имаме објавено преку 5 000 проекти за градење и реновирање во вкупна вредност од 9 210 000 €. Придружете ни се и не пропуштајте ги корисните можности кој ве бараат токму вас!

Регистрирај компанија бесплатно
Најчесто поставувани прашања
Проекти и клиенти

1. На кој начин наоѓаме клиенти и проекти?


Daibau.mk е присутен на интернет, како и во печатените медиуми. Соработуваме со партнери кои се занимаваат со градење и реновирање, а кои ни ја зголемуваат видливоста. Клиентите не наоѓаат на интернет или преку нашите партнери. Повеќе од половина заинтересирани, се клиентите кои ни се враќаат, од причина што имале позитивно искуство со платформата.

2. Од кои причини клиентите се обраќаат на Daibau.mk?


Барање на соодветен изведувач со слободен капацитет во сакан термин, е проблем кој во иста мерка ги мачи и физичките и правните лица. DaiBau.mk со само неколку кликања го поврзува клиентот со изведувач. На тој начин, на нашите корисници им заштедуваме многу време и го намалуваме ризикот.

3. Кој се клиенти на Daibau.mk и какви се проектите?


На Daibau.mk се јавуваат сите кои сакат да најдат соодветен и проверен изведувач. Наши корисници се како физички лица, така и компании, архитекти, организации и државни институции. Проектите кои ги добиваме се различни: од помали домашни работи до милионски проекти. За секој партнер на седмична основа се наоѓаат повеќе интересни можности.

4. Дали клиентите на Daibau.mk се сериозни?


Свесни сме дека сериозноста на клиентите е многу важна за нашите партнери. Од таа причина, од повеќе аспекти проверуваме колку е сигурно дека клиентот ќе го реализира проектот. Барањата со кои само се проверува цена или изведбата е во понатамошна иднина, ги исклучуваме од известувања. За потврдени проекти, вршиме проверка колку понуди веќе има клиентот и донесуваме одлука околу сериозноста за реализација на секој клиент поединечно. Во процената за шанса на реализација ги вклучуваме сите фактори, кои на листата на ваши проекти е означена со зелено-жолта лента. Партнерите имаат можност и сами да ги пријават несериозните клиенти кај администраторот.

5. Како да одговорам на проект од дневно или седмично известување?


Во пробниот период, два пати седмично, ве известуваме за интересни проекти, а ако сте претплатник - секојдневно. Можете да ги прегледате сите проекти и да одлучите дали ве интересираат. Со клик на линков и нам, а и на клиентот му давате до знаење дека сте заинтересирани. На клиентот можете да му пратите порака преку системот или да му се јавите. Согласно досегашните податоци, личен контакт со клиентот ја зголемува можноста за реализација.

6. Како да одговорам на проект за кој ме повикавте?


Откако ќе оцениме дека сте најдобар изведувач за одреден проект, ја препорачуваме вашата компанија на клиентот, откако ќе ја потврдиме сериозноста на проектот. На тој начин, клиентот, од самиот почеток го добива вашиот телефоки број и сметка на вашиот повик. За тоа ве известуваме по пат на емаил и СМС.

7. Дали добивам соодветни проекти?


Доколку приметите дека ве известуваме за дејности со кои не се занимавате, ве молиме известете го администраторот за да се исправи грешката. Ако проектите се од помала вредност или надвор од регионот во кој дејствувате, исто така известете не, за да ги коригираме информациите. Со сите прилагодувања, управувате преку својот контролен панел кога ќе се пријавите во системот.

Во кои проекти можам да учествувам?


Клиентите ги поврзуваме со соодветни изведувачи и се грижиме за тоа да препорачаме компании кој се квалифицирани за изведба на одредени проекти. Врз основа на големината и составот на вашиот тим, ја прилагодуваме големината на проектите кои ги добивате. Кога станува збор за новоградба или проект за комплетно реновирање, потребен е соодветен тим и исполнета листа на препораки. За категории како што се геодезија, проектирање или архитектура, потребна ви е лиценца.

Што се случува доколку се договорам за работата?


Во пробниот период, реализација значи крај на бесплатна соработка. Ако сте наш претплатник, реализација не влијае на цената за соработка, бидејќи Daibau не зема никаква провизија од своите претплатници.

Оценување

1. На кој начин добивам коментар и препорака од страна на клиент?


Мислење за вашата работа може да даде само клиент кој пратил побарување во системот. Клиентот може да даде оценка за професионалноста на советувањето, цената и квалитетот на изведбата. Можете и сами да ги замолите клиентите да напишат коментар, бидејќи истите имаат влијание на вкупната оценка на вашата работа и видливи се на DaiBau.mk профилот.

2. Што значи Daibau.mk оценка?


Daibau.mk оценка е објективен одраз на вашиот квалитет. Составена е врз основа на годините на искуство и големината на тимот. На неа влијае и вашиот ангажман, коментари од клиенти и професионални корисници. Повисока оценка можете да ја приложите во листата на препораки. Вкупната оценка е одраз на компетентноста, а нам ни служи да ја прилагодиме вашата позиција во именикот и на списокот на препорачани изведувачи. Нашите корисници, пополнувањето на анкетата, го сфаќаат многу сериозно.

3. Кој е препорачан изведувач?


Препорачани изведувачи се компании со кои соработуваме повеќе од две години и за тоа време сме постигнале оценка 8.6. За препорачани изведувачи, можеме да тврдиме дека ќе ја завршат работата квалитетно и коректно. Значка даваме врз основа на објективни аргументи и индивидуален заклучок. Партнерите со значка добиваат и налепница за автомобил.

4. Што значат останатите DaiBau беџови?


Беџовите се доделуваат врз основа на квалитет. Можете да добиете беџ за ангажман, ако компанијата одговорила барем на 70% наши повици за проекти, потоа беџ за искуство, за компанија со повеќе од 10 години искуство, како и беџ за висока оценка за сите компании чија вкупна оценка е над 9.

5. Што правиме во случај клиентот да остави негативен коментар?


Daibau не сноси одговорност за работите кои ги работеле одредени изведувачи (услови за употреба). Во случај на несоодветен квалитет, секоја пишана рекламација ја проверуваме и кај изведувачот и кај клиентот. Ако утврдиме дека изведувачот добил две оправдани рекламации, го исклучуваме од системот.

Соработка

1. Зошто да бидете дел од мрежата на Daibau.mk?


Daibau.mk ви овозможува пристап до нови клиенти и проекти, а се грижи и за промоција на вашиот квалитет. Ја имаме довербата на повеќе илјади проектантски, занаетчиски и градежни компании. Работиме на повеќе пазари и овозможуваме голема услужна поддршка на нашите партнери. Станавме долгорочни партнери на сите кои се активни на македонскиот градежен пазар.

2. Кој може да стане дел од мрежата на Daibau.mk?


Поборници сме за квалитет и затоа имаме одредени критериуми за прием на компанија. Може да ни се приклучат компании кои имаат регистрирано компанија, барем 5 години работно искуство, најмалку 10.000 EUR годишен приход како и активна банкарска сметка. Со секоја компанија вршиме лично интервју, заради клучни информации за соработка. Редовно го проверуваме квалитетот на нашите партнери.

3. Што преставува бесплатен пробен период?


Во знак на доверба, на секоја компанија во системот и подаруваме 15 проверени, бесплатни проекти. На тој начин можете да пробате како функционира системот и да се уверите во легитимноста на проектите кои ги добиваме. Два пати седмично на вашиот емаил ви праќаме листа на интересни проекти, па можете да стапите во контакт со 15 клиенти. По истек на пробниот период ќе ви предложиме склучување договор за претплата.

4. Зошто би склучиле договор за претплата која се плаќа?


Пакетите кои се плаќаат имаат бројни предности во однос на пробниот пакет. Кога ќе склучиме договор за претплата, ви овозможуваме широк пристап до поголем број на проекти. Можете да изберете кои работи и во кој регион сакате да ги работите. Доколку станете наш претплатник, ви се отвара пристап кон поголеми проекти и сериозни клиенти. Партнерите на системот ги известуваме за нов проект, веднаш откако ќе добиеме барање, додека во пробниот пакет проектите се стари неколку дена. Потпишувањето на договорот за претплата ви овозможува други, бројни придобивки претставени во поглавјето пакети.

1. Како да склучам договор за претплата?


За договор за претплата се обраќате во продажното одделение на Daibau како дел од обезбедување поддршка на партнерите, а тие ќе ви помогнат да изберете понуда и пакет по ваша мерка. Ќе биде составена профактура или ќе ви пратиме договор за претплата. Претплатата ја активираме првиот работен ден по добиена потврда за плаќање на профактурата.

2. Колку трае претплатата на Daibau.mk?


Важноста на претплатата зависи од тоа каков пакет имате. Годишна претплата важи од датумот на плаќање до датумот на плаќање следната година. При месечна претплата, секој месец праќаме сметка за изминатиот месец.

3. Кои се можностите на пакетот Daibau.mk?


Тековната понуда на цени и пакет можете да ја видите на : Daibau партнерски пакети. Нудиме пакети на месечна и годишна претплата. Постои и посебна опција во случај на потпишување договор за претплата и соработка на подолг период.

4. Моментално не можеме да примаме проекти, што тогаш?


Доколку моментално сте презафатени, јавете му на вашиот администратор,а тој ќе го сопре известувањата за периодот кој го барате. По истек на тој период, известувањата автоматски ќе се архивираат. Во тој период не е можно да се замрзне претплатата.

5. Што да правам ако повеќе не се занимавам со некоја дејност?


Во случај да престанете со некоја дејност, јавете ни дали ќе преминете на некоја друга, од 220 кои ги имаме во понудата на Daibau. Доколку ја затворите компанијата, ќе бидете деактивирани во системот.

Пробајте бесплатно и изберете го проектот што го сакате!
Бесплатно се регистрирај и пробај го системот Daibau

Регистрирај компанија бесплатно Актуелни проекти
  • проверени мајстори и изведувачи5 158проекти

  • градежни цени1 937проверени оценки

  • градежни цени9 210 000 €вредност на побарувачката