За реон

  Новости

  Совети

  Идеи за уредување на домот

  Списание полно со свежи идеи од нашите автори за уредување на Вашиот животен простор

  10 неверојатно убави базени

  10 неверојатно убави базени

  Во последниве години се чини дека секое лето е пожешко од минатото, па се повеќе луѓе бараат решенија кои би им овозможиле да се освежат и да ги избегнат „пеколните“ горештини. Една од најпопуларните опции секако е базенот, кој освен разладување нуди...

  18 мин читања

  Заптивки на вратите - видови и поставување

  Заптивки на вратите - видови и поставување

  Вратите и прозорци кои се затвораат херметички можат да заштедат повеќе од 30% од трошоците за греење на годишно ниво. Покрај тоа, заптивките на вратите и прозорците штитат од бучава, влага, топлина или студ и прашина. Кога станува збор за столаријат...

  18 мин читања

  Статии и совети

  Акустика, звучна изолација и звучна апсорпција

  Акустика, звучна изолација и звучна апсорпција

  Звукот на телевизорот на соседот, сообраќајот на улица, правосмукалката од горниот кат или дури и цистерната може многу да го нарушат квалитетот на животот во становите. Купувачите на нови згради често се жалат на бучава и мрморење. Затоа, акустиката...

  31 мин читања

  Полначите за електрични возила стануваат вообичаени како и приклучници

  Полначите за електрични возила стануваат вообичаени како и приклучници

  Бидејќи современото општество сè повеќе има тенденција да ги напушта не обновливите, фосилни горива и постепено да ги заменува со обновливи извори на енергија, покрај другите еколошки свесни начини на експлоатација, се повеќе се поттикнува купувањето...

  20 мин читања

  Техники на белење: 5 безвременски декорации за ѕидови

  Техники на белење: 5 безвременски декорации за ѕидови

  Веќе не прибегнуваме кон белење на ѕидови само кога сакаме да отстраниме одредени оштетувања, да ја освежиме бојата или да внесеме некоја промена во нашиот дом - белењето ја зголемува естетската вредност на ентериерот, изразува личен сензибилитет и и...

  604

  4/5

  15 мин читања

  Најчитани статии

  Стручни статии