Електричар, електро инсталации

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   135 градежни компании
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   4186 проекти
   електричари низ цела Северна Македонија
   електричари низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за електричари

   актуелно
   Утре

   Скопје
   Менување на лед стрип во кујна
   Ангел
   актуелно
   23.05.24

   Скопје
   Izvedba na elektroinstalacija
   Slobodan
   актуелно
   13.05.24

   Скопје
   Испитување на електроинсталации во куќа
   Irena
   актуелно
   13.05.24

   Скопје
   Zamena na zvonce,svetlo vo wc,ringli na sporet
   Daniela
   актуелно
   12.05.24

   Скопје
   Замена на табла со електрични прекинувачи
   Петранка
   актуелно
   03.05.24

   Гостивар
   Изведба на електрични инсталации
   Моника
   актуелно
   01.05.24

   Куманово
   Izvedba na elektroinstalacii
   Nove
   актуелно
   26.04.24

   Делчево
   Санирање на елeктрична инсталација
   Zenil
   актуелно
   15.04.24

   Маврово и Ростуша
   Работна рака за поставување на електрична инсталација
   Elena
   актуелно
   09.04.24

   Охрид
   Инсталација на штекери и прекинувачи
   Даниел

   Електричар, електро инсталации - Корисни информации и совети

   За електроинсталацијата дома треба да се мисли и да се разговатра со архитект или проектант, што порано, во процесот на идеен план, затоа што грубите работи раздвојување на електрични инсталации се работат во тек на градба на куќата и пред поставување на останатите инсталациски системи, а за повеќето елементи мора да се бара и добие и градежна и употребна дозвола. Во фини електроинсталатерски работи спаѓаат поставување на штекови, прекинувачи, приклучоци и осветлување по завршување на сите градежни работи. Ви советуваме електроинсталацијата да не ја поставувате сами, од причина што тоа е технички тешко, а и опасно по живот, а професионалец ќе го направи тоа многу побезбедно, побрзо и подобро. Што се однесува до вас, важно е само во фазата на планирање да ги предвидите своите потреби, односно, дали со приклучоците и осветлувањето сакате и, на пример, видео надзор, алармен систем, интерфон, климатизација и слично, да го информирате архитектот за да знае што се треба да предвиди и прецмета. Во секој случај, ви препорачуваме да изберете поголем пречник на цевките за инсталација за да можете, подоцна, согласно потребите, да спроведете дополнителни кабли. Погледнете ги и останатите совети кој ги подготвивме за вас, а цените на електроинсталатерските работи може да ги видите во калкулаторот. Нормално, секогаш можете да им се обратите на нашите експерти кој со задоволство ќе ви одговорат.