Фасади

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   222 градежни компании
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   3622 проекти
   фасадери низ цела Северна Македонија
   фасадери низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за фасадерите

   актуелно
   Пред 11 часови i 54 минути

   Куклиш
   Izrabotka na fasada za nova kuka
   Vase
   актуелно
   19.04.24

   Скопје
   Изработка на фасада со изолација
   Влатко
   актуелно
   17.04.24

   Скопје
   Изработка на фасада со изолација
   Панче
   актуелно
   17.04.24

   Скопје
   Изолација и изработка на фасада
   Dani
   актуелно
   16.04.24

   Скопје
   Фасадирање на ново изграден спрат на семејна куќа
   Иван
   актуелно
   12.04.24

   Битола
   Изработка на термо фасада со стиропор
   Зоран
   актуелно
   09.04.24

   Скопје
   Izrabotka na fasada
   Simona
   актуелно
   01.04.24

   Скопје
   Изработка на фасада со изолација
   Марјан
   актуелно
   29.03.24

   Скопје
   Обнова на фасада
   Јасна
   актуелно
   11.03.24

   Скопје
   Ponuda za demit fasada
   Tone
   актуелно
   12.02.24

   Струмица
   Белење на фасада
   Krsto
   актуелно
   31.01.24

   Скопје
   Изработка на фасада на малтер со ризла
   Goce
   актуелно
   31.01.24

   Прилеп
   Изработка на демит фасада
   Дафина

   Фасади - Корисни информации и совети

   Се вели дека фасадата е лицето на домот. Фасадните системи се состојат од примарна обвивка, арматурна мрежа, изолација, лепило и завршен слој. Изборот на вистинската боја исто така не е занемарлив бидејќи ќе биде најзабележителен и од тоа ќе зависи првиот впечаток за куќата. Потрудете се да изберете боја која ќе се вклопи со околината, и дека светла, заситена боја нема да штрчи во пејзажот. Соодветната топлинска изолација на надворешните ѕидови е најважниот чекор кон енергетски ефикасен објект и затоа материјалите мора внимателно да се избираат. Постојат речиси безброј изолатори од стиропор до стаклена волна. Главните карактеристики на добрите изолациски материјали се топлинската спроводливост и трајноста. За време на изградбата на фасадата, се создава т.н. топлински мостови преку кои се губи повеќе или помалку енергија и постојано. За да го избегнете ова, потребен ви е искусен фасадер. Составивме список на такви занаетчии во вашата околина, а тие исто така можат да одговараат на прашања или да испраќаат понуди. Можете исто така да ги проверите цените на фасадните работи во нашиот калкулатор.