Тапацирање мебел

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   3622 проекти
   тапетари низ цела Северна Македонија
   тапетари низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за тапетарите

   актуелно
   Пред 5 часови i 59 минути

   Скопје
   Тапацирање на столици
   Маја
   актуелно
   09.04.24

   Скопје
   Tапацирање на наслонувачи од две фотељи
   Тодор
   актуелно
   08.04.24

   Скопје
   Тапацирање на гарнитура
   Aleksandra
   актуелно
   29.03.24

   Охрид
   Тапацирање на столици
   Lence
   актуелно
   28.03.24

   Скопје
   Tapaciranje na g garnitura
   Joana
   актуелно
   25.03.24

   Скопје
   Претапацирање на троседи
   Сергеј
   актуелно
   29.02.24

   Скопје
   Претапацирање на гарнитура и две фотељи
   Vladimir
   актуелно
   26.02.24

   Скопје
   Tapaciranje na stolica
   Игор
   актуелно
   26.02.24

   Скопје
   Tapaciranje na stolici
   Valentina

   Тапацирање мебел - Корисни информации и совети

   Нормално е секое парче мебел со долгогодишно користење да се истроши, но тапацирот е најекспониран. Тапацирот е почувствителен од другите делови на конструкцијата, но исто така е исплатливо да се менува почесто отколку да се купува нов мебел. Сите „меки“ делови од парчиња или комплети мебел за седење (тапацирање столици, перничиња за тапацир, тапацирање на седечки гарнитури) може да ги обнови мајстор, тапетар, за сите тие да блеснат во нов изглед. Тапетар ќе ја процени состојбата на мебелот и ќе направи проценка на трошоците. Доколку е потребно, се врши поправка на конструкцијата/рамките, го заменува полнењето и/или пружините, ги поправа олабавените дрвени делови и шие нов тапацир. Изборот на мебел штоф е многу важен, бидејќи тој материјал мора да биде подебел и поиздржлив од обичната ткаенина, а мора да одговара и на дизајнот и бојата на просторот во кој е поставен. Свила, лен, памук и полиестер се само дел од можните избори. Тука, нормално спаѓаат бои и нијанси, ткаење и дезен – на линии, точки, карирани, цветни, геометриски или комбинации од сето горе наведено. Цените на материјалите исто така може да варираат доста бидејќи зависат од квалитетот и очекуваната издржливост. За да можат столовите и фотелјите на вашите баби и дедовци да ви служат со години, ви подготвивме различни совети кои можете да ги погледнете или да контактирате со нашите докажани мајстори. Цените на услугите за тапацир може да ги видите во калкулаторот.