За реон

  Градежна дозвола Цена

  Колку може да чини градежната дозвола? Вкупните трошоци за изработка и добивање градежна дозвола зависат од големината на објектот, сложеноста на градбата, барањата на теренот на кој ќе се гради, но и од самиот проектант-архитект. Изработка на проект за добивање градежна дозвола за просечна семејна куќа опфаќа идејно архитектонски проект, барање и добивање на сите потребни согласности и спроведување на постапката, изготвување студии и потребни решенија - со еден збор, ќе ве чини околу 1.800 евра. Пред почетокот на самата градба, потребен ви е уште и проектот за изведба, односно архитектонски планови и детални цртежи во размер 1:50, цртежи на машински и електрични инсталации, статика и градежни конструкции, детален список на градежни и занаетчиски работи, како и посети на локацијата за време на изградбата. Приближната цена на проектот за изведба е околу 1.800 евра. Целиот процес може да чини од 1.200 до 5.000 евра.

  Кому да ја доверите изработка на документација за градежна дозвола? Пратете барање до соодветни и оценети дизајнери во вашата околина - бесплатно и без обврска! Доволно е да го пополните формуларот подолу.

  Побарајте понуда:
  Прати барање

  Градежна дозвола


  Цена на проект за добивање градежна дозвола за просечна семејна куќа. Цена на основен проект за добивање градежна дозвола во размер 1:100; барање и добивање согласност и водење на постапката, изработка на елаборат и потребните решенија

  1200.00 €/пар.

  МНОГУ НИСКА ЦЕНА
  €/пар.

  СРЕДНА ЦЕНА
  2280.00 €/пар.

  НАЈВИСОКА ЦЕНА
  САКАМ ПОНУДА ОД ИЗВЕДУВАЧ

  ДЕТАЛНИ ЦЕНИ ЗА Градежна дозвола

  Дали Ви беше од корист калкулаторот?

  Идеи за уредување на домот

  Списание полно со свежи идеи од нашите автори за уредување на Вашиот животен простор

  Daibau.mk, ние ви помагаме да ја оцените инвестицијата и да изберете изведувач за вашиот Дом  САКАМ ПОНУДА ОД ИЗВЕДУВАЧ
  Последни проекти

  Дозвола за градба и изработка на проект

  Потребна е дозвола за градба и изработка на основен проект за доградба на постоечка зграда. Површината е 100 м2. 110700 € до 184500 €

  ........

  Градежна дозвола за градба на куќа

  Потребна ми е градежна дозвола за градба на куќа. Плацот го имам. Површината е 100 м2. 138375 € до 230625 €

  ........

  Идејно решение и дозвола за градба

  Потребно ни е идејно решение за доградба од 100 м2 и легализација..
  плацот е 200 м2 на дел од плацот има изградено куќа 80 м2. 10 х 8 м е постоечката куќа. 105165 € до 175275 €

  ........

  САКАМ ПОНУДА ОД ИЗВЕДУВАЧ

  Цена, Изработка на план и елаборати за градба на куќа,
  Градежна дозвола, Скопје

  1800 € до 3000 €  Погледнете ги останатите завршени проекти и цени
  Барате добри изведувачи за реонот Градежна дозвола?

  Градежна дозвола ценовник

  Побарајте не обврзувачка понуда од компанијата

  19+ КОМПАНИИ ЗА Градежна дозвола
  БЕСПЛАТНО ПРЕБАРУВАЊЕ
  БЕЗ ПРОВИЗИЈА
  ПОБАРАЈ ПОНУДА