Пескарење

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   4186 проекти
   мајстори за пескарење, машинобравари низ цела Северна Македонија
   мајстори за пескарење, машинобравари низ цела Северна Македонија

   Пескарење - Корисни информации и совети

   Пескарењето е процес на механичка обработка со која се отстрануваат нечистотиите од металната површина во контролирана средина и со супстанции под многу висок притисок или се нанесуваат со голема брзина на површината што се обработува. Притисокот се добива со компримиран воздух или центрифугални тркала. Најчесто користените метални честички и кварцен песок кој се нај абразивни; потоа стакло и честички добиени со мелење на лушпи од орев и пченка. Најслаби абразиви се сода, обичен и сув мразно тие главно се користат на крајот од процесот, т.е. за фино чистење после пескарењето. Пескарењето е многу ефикасен начин за чистење и одмастување на површините и нивна подготовка за понатамошна обработка. Се применува, заедно со електролизата, во речиси сите индустриски гранки за различни намени. Пескарењето ја зацврстува металната површина и ја обновува со чистење на нечистотии, 'рѓа, стари премази и на тој начин ја подготвува за понатамошна обработка или премачкување со нови заштитни средства, боја или прашок. Разликуваме пескарење под притисок, со турбина, инјектирање и влажно пескарење со мраз и сода. Пескарење под притисок се користи за дрво, алуминиум и пластика. Пескарење со турбина е погодно за обработка на метални алати и делови, радијатори, ковано железо, сливници и слични предмети. Вбризгување е чистење на помали и помалку валкани метални производи. Во се поголема примена, а и поефикасно и по еколошки е пескарење со експлозија на сув мраз или сода. Пескарењето, покрај за метал, се користи и за чистење на други површини, како што се бетон, камен, подови, фасади и платоа. Погледнете ги другите совети што ги подготвивме, а цените за пескарење можете да ги видите во калкулаторот. Се разбира, секогаш можете да контактирате со нашите експерти и тие со задоволство ќе ви одговорат.