Ламинати

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   93 градежни компании
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   4543 проекти
   мајстори за ламинат низ цела Северна Македонија
   мајстори за ламинат низ цела Северна Македонија

   Ламинати - Корисни информации и совети

   Ламинатниот паркет преставува повеќеслојна подна облога која најчесто е имитација на дрво, поретко камен или слични природни материјали. Ламинат се состои од проѕирен површински слој, декоративен слој, ч.DF или OSB плоча и долен слој за израмнување. За разлика од плочките, монтажата на ламинат е многу поедноставна бидејќи панелите се вклопуваат еден во друг, на начин што јазичето влегува во жлебот под одреден агол и се притиска надолу (систем „клик“). Ламинатните подни облоги не бараат брусење или лакирање и затоа се полесни за монтирање и одржување од класичниот паркет. Ламинатот е исто така отпорен на удари, гребнатини или светлина и е достапен во неколку бои и дизајни. Овие подови се особено препорачливи за простории кои не се користат многу, бидејќи даските може да се одвојат со текот на времето и со честа употреба или оптоварување. Ламинатот не припаѓа на материјали кои се добра топлинска и звучна изолација. Изолацијата може да се подобри со дополнителни подлоги како плута. Ако подлогата не е доволно цврста или изедначена, ламинатот ќе крцка кога ќе одите по него, а тоа им пречи на многу луѓе. Погледнете ги другите совети што ги подготвивме, а цените на ламинатот можете да ги видите во калкулаторот. Се разбира, секогаш можете да контактирате со нашите експерти и тие со задоволство ќе одговорат.