Собни врати

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   89 градежни компании
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   4186 проекти
   столари, произведувачи, продавачи, монтери на собни врати низ цела Северна Македонија
   столари, произведувачи, продавачи, монтери на собни врати низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за столари, произведувачи, продавачи, монтери на собни врати

   актуелно
   Утре

   Скопје
   Штелување на внатрешни врати
   Zdravko
   актуелно
   20.05.24

   Скопје
   Демонтажа на каса од собна врата и монтажа на друга каса од собна вра
   Зоран
   актуелно
   13.05.24

   Скопје
   Изработка и монтажа на собна врата со стакло
   Tiko
   актуелно
   25.04.24

   Скопје
   Izrabotka na sobni vrati
   Ana
   актуелно
   11.04.24

   Охрид
   Изработка на метална собна врата со стакло
   Мишо
   актуелно
   02.04.24

   Велес
   Montaža na veke kupeni sobni vrati
   Flora
   актуелно
   16.02.24

   Скопје
   Изработка и монтажа на собни врати
   Vasil
   актуелно
   09.02.24

   Скопје
   Изработка на дрвена хармоника врата
   Васко

   Собни врати - Корисни информации и совети

   Примарната функција на собните врати е да ги одвојат просториите во куќата и да обезбедат интимност за членовите на домаќинството. Според начинот на отворање, тие можат да бидат обични - со отворање на лево и десно - кои повеќето од нас ги имаат дома, потоа лизгачки, подвижни и преклопни. Стандардната ширина на еднокрилните врати се движи од 60 до 80 цм, а влезните врати се 90-100 цм, додека подвижна (т.н. сервисни, еднокрилна врата може да биде и до 130 цм), а двокрилна врата е 120-160 цм. Нивната висина е обично 205 цм. Според материјалот се делат на дрвени, фурнирани, стаклени, метални или во некоја комбинација од овие материјали, но и плочести (МДФ и ОСБ), релјефни, рамни, прави, заоблени и слично; некои се полни или со отвори или со прозорец горе (т.н. светларник). Во секој случај, масивните дрвени врати се најдобри бидејќи се природни, издржливи и убави, но оваа масивност им е недостаток бидејќи често се претешки. Собните врати направени од стакло, едноделно или во делови, создаваат впечаток на проѕирност и поврзаност, наместо раздвојување на просторот. Видете повеќе совети кои ви ги подготвивме, а во калкулаторот можете да ги видите цените на вратите од сите форми, големини и бои, како и начини на монтажа. Се разбира, секогаш можете да контактирате со нашите експерти и тие со задоволство ќе ви одговорат.