За реон

  Молерај Цена

  Колку чини белењето? Цената за белење пред се зависи од големината и сложеноста на површината која треба да се работи, а истата може да ја покачи употребата на повеќе бои или изработка на посебни декоративни елементи – на пример рамка околу прозорците и вратите.

  Кому да го доверите белењето? Пратете барање на проверени и оценети молери во вашата околина – бесплатно и без обврски! Доволно е само да го пополните формуларот подолу.

  Побарајте понуда:
  Прати барање

  Цена на фарбање на ѕидови и таван


  Цена на фарбање на ѕидови и таван. Цена на фарбање во бело, 2 слоја, материјал и работа.

  0.90 €/м2

  МНОГУ НИСКА ЦЕНА
  €/м2

  СРЕДНА ЦЕНА
  1.80 €/м2

  НАЈВИСОКА ЦЕНА
  САКАМ ПОНУДА ОД ИЗВЕДУВАЧ

  ДЕТАЛНИ ЦЕНИ ЗА Белење, молерај

  Штукатура


  Колку може да чини штукатура? Цената на штукатура зависи од нивната форма и материјал. Можете да куп...

  Проверете и: Штукатури Цена

  Декоративни молерски работи


  Колку чинат декоративните молерски работи? Декоративните дела се поскапи од класичното варосување, н...

  Проверете и: Декоративни ѕидови Цена

  Лепење тапети


  Колку може да чини лепењето тапети? Цените на тапетите многу варираат,а најмногу и најчесто зависат ...

  Проверете и: Лепење тапети Цена

  Фарбање метал


  Колку чини бојадисувањето на метал? Цената за фарбање на метал зависи од големината и комплицираност...

  Проверете и: Фарбање метал Цена

  Фарбање дрво


  Колку може да чини фарбање на дрво? Цената на бојадисувањето на дрвото зависи од големината на површ...

  Проверете и: Фарбање дрво Цена

  Дали Ви беше од корист калкулаторот?

  Идеи за уредување на домот

  Списание полно со свежи идеи од нашите автори за уредување на Вашиот животен простор

  Молерај - што се треба да знаете

  1. Варосување – дали да ангажирате мајстор или сами да работите?

  При носење одлука околу тоа дали да избелите сами или ќе повикате мајстор, треба да обрнете внимание на неколку фактори. Колку и да ве понесат желбата и ентузијазмот сето тоа да го направите своерачно, постојат причини поради кои подобро е да ангажирате мајстор.

  Варосување стан
  Бидејќи варосувањето на куќите е обемна и напорна работа, подобро е да се препушти на експерт

   

  1.1. Обем на работа

  Обемот на работата е одлучувачката ставка при донесување одлука дали ќе повикате мајстори или ќе се нафатите сами да работите. Доколку сакате да го белите цел стан или двокатна куќа само во бело, најпрво помислете дали воопшто имате време за тоа. Не заборавајте го времето кое е потребно за неопходните подготовки, како и тоа дека бојата се нанесува во повеќе слоеви и т.н. белењето на една или две простории е изводливо, под услов на тоа да го посветите своето слободно време. Доколку пак станува збор за поголем простор и пообемна работа, најдобро ќе биде сето тоа да му го препуштите на професионалец.

  1.2. Состојба на подлогата

  Белењето на сосема нова куќа со мазни ѕидови го скратува времето, а го намалува и обемот на неопходните подготовки со што белењето е поедноставно. Но, кога станува збор за белење на стари ѕидови, од кои се лупат тапети или малтер, работата ќе биде далеку потешка и подолготрајна. За лупење, глетување, шмирглање и сите останати начини на подготовка на ѕидовите и плафонот, мора да имате знаење, искуство и алат. Доколку мислите дека не сте дораснати за таква работа, подобро е да побарате помош од мајстор.

  1.3. Фарбање на фасада и останати надворешни површини

  Непотребно е да се нагласи дека фарбање на надворешните површини е покомплицирано. Во затворен простор не мора да се грижите за временските прилики и неприлики, влага, промени на температурата. Притоа и таваните не се тешко достапни, бидејќи се пониски. Фарбање на фасадата е напорно од причина што има тешко достапни места, а мора да се води сметка и за надворешните прилики. Доколку сакате да ја исфарбате влезната врата, веруваме дека ќе успеете. Од друга страна доколку размислувате за комплетна трансформација на надворешните површини, неопходна ви е професионална помош.

  2. Како да се избере вистинскиот молер?

  Доколку знаете дека немате доволно време, ниту пак професионално знаење самостојно да го белите вашиот дом и се одлучите да донесете одлука да ангажирате молер, еве неколку совети во врска со тоа:

  2.1. Каде да побарате молер?

  Најпрво распрашајте се кај пријатели и познаници. Можеби некој од нив скоро варосувал или пак познава некој добар мајстор. Доколку за внатрешното уредување на вашиот дом сте имале ангажирано архитект или експерт за внатрешно уредување, можете да побарате контакт од него/неа, бидејќи тие сигурно познаваат и ангажираат проверени соработници од разни профили. Секако, на нашиот портал Daibau систем можете да оставите барање или пак да ги прегледате компаниите кои нудат таков вид услуги, а всушност регистрирани се некаде во вашата околина. На нашата веб-страна ќе имате можност да видите и како поранешни корисници ја оцениле нивната работа.

  2.2. Побарајте повеќе понуди!

  Ви препорачуваме да најдете барем три понуди од различни молери. На тој начин ќе бидете сигурни дека цената која ја бараат е реална и конкурентна. На нашиот портал Daibau систем може да оставите барање на кое ќе ви одговорат повеќе мајстори, со што ќе заштедите доста време и енергија.

  2.3. Детали на понудата

  Откако ќе се одлучите за мајстор, а пред да започнете со работа, би требало да се усогласите и со писмен договор. Во него детално и по ставки треба да биде наведено што и како ќе се работи, колку ќе чини кој материјал и колкава е потребната количина, како и рокот за завршување на работите. Молерот треба да се изјасни и околу тоа дали патните трошоци се пресметуваат посебно, како и тоа дали заштитата на просторијата и мебелот како и чистењето по завршување на работите се пресметани во цената. Колку попрецизна понуда, толку е подобра, бидејќи на тој начин помали се шансите подоцна да се појават проблеми.

  2.4. Дозволи за работа/осигурување и гаранција

  Кога барате молер за својот дом (особено ако е во прашање поголема квадратура, фасада и слично), би било добро да проверите дали тој/таа ги има потребните дозволи за работа, регистрирана дејност и останато, а особено осигурување. Доколку се случи повреда при работа или ви ја оштети сопственоста, осигурувањето е сигурен начин на обесштетување.

  2.5. Подготвителни работи

  Доколку ангажирате мајстор, тогаш вашиот дел во целата таа работа ќе биде помал. Ќе треба да го разместете мебелот, да го заштитите, да ги извадите прекинувачите, штекерите и осветлувањето. Можеби сакате сето тоа сами да го направите, како и да исчистите по завршување на работите, а можеби ќе се договорите со мајсторот тој/таа да го сработат сето тоа. Како и да е, договорете се со мајсторот која ќе биде вашата задача.

  2.6. Услови за плаќање

  Општо правило е да избегнувате да дадете 100% аванс, кој го бараат мајсторите/ он, сосема нормално е при склучување на договорот да платите 20-30% од вкупната цена, онолку за да се покрие набавката на материјалот. Во таков случај остатокот го плаќате по завршување на работите. Ви советуваме да платите аванс дури тој ден кога мајсторот ќе дојде и ќе го донесе алатот. Сите детали околу плаќањето треба да бидат однапред договорени во пишана форма на понудата или составен дел на договорот.

  3. Видови молерски работи

  Покрај белењето на ѕидовите и таванот, молер може да сработи и многу други работи. Може да лепи тапети, да ја поправи фасадата и останати надворешни делови од објектот, да сработи разни видови на премази, со разни алати може да направи разни дезени (со валјак, шаблон и т.н.), да постави летвички, бордури, може да нацрта разни форми и фигури, да работи со пластика, орнаменти, имитации, да употреби разни декоративни техники на гледување, боење или лепење, да малтерисува внатрешни или надворешни површини, може да ви исфарба разни делови од столаријата, домаќинството, како и сите останати елементи од дрво или метал. Постојат и многу вешти мајстори кои се занимаваат со реставрација и обнова на културни споменици или некои многу вредни делови, може да прават огласни паноа или билборди, како и разни натписи. Врз основа на сето искуство и знаење може дури да ви биде и советник за внатрешно уредување.

  4. Постапка за белење на внатрешни ѕидови

  4.1. Подготовка на просторот, заштита на површините

  Пред за се започне со белење потребно е сиот мебел да се потргне од ѕидовите, да се демонтира осветлувањето, прекинувачите и штекерите. Потоа треба да се заштитат сите површини кои може да дојдат во допир со бојата. Тоа обично значи сите работи и подот да се покријат со пластична фолија. Ви препорачуваме подот да го заштитите и со нешто подебело за заштита на пример, од скалите кои ги користи мајсторот, за да се избегне гребење на паркетот или некоја друга подна облога.

  4.2. Подготовка на подлогата

  Начинот на кој молерот ќе ја подготви подлогата (ѕидовите и таванот) всушност зависи од фактичката состојба на површините и ефектот кој треба да се постигне. Доколку постојат стари тапети, тие мора да се излупат, а со нив и стариот слој на малтер кој и онака е оштетен и дотраен. Со помош на разни хемиски и термички средства за обработка на површини ќе ги извади сите стари премази. Ќе се погрижи и за мувлата, доколку наиде на неа. Можно е да бидат потребни и ситни ѕидарски работи, како што се гледување на вдлабнатини или шмирглање на некои површини. Со еден збор – ќе направи се што е потребно за да добие сосема рамни, уедначени и чисти површини, кои на крај се импрегниран со заштитни средства за да се добие што подобра подлога за бојата.

  4.3. Белење

  Пред самиот почеток на белењето, откако ќе се завршат сите подготвителни работи, молерот, со заштитна лента ќе ги облепи сите рабови на ѕидовите, прозорците и вратите, како и на подовите и ќошињата. Со самолеплива лента ќе ги означи границите  помеѓу боите. На крај, доаѓа белењето во бело или во боја и тоа обично во повеќе слоеви, при што помеѓу нанесување на слоевите мора да се остави доволно време да се исуши претходниот. Молерот ќе се погрижи за тоа бојата да биде постојана, како и да ги штити површините со помош на разни функционални решенија, односно, средства кои спречуваат појава на мувла и слично.

  4.4. Чистење

  Откако ќе се заврши се, мајсторот ќе ги извади заштитните ленти и ќе ги собере заштитните најлони. Ќе ги исчисти сите површини, како и евентуалните остатоци од боја, ако капнало некаде. Вообичаено е молерот да се погрижи и за носење на отпадниот материјал (тапети, малтер, употребената фолија, ленти и т.н.).

  Daibau.mk, ние ви помагаме да ја оцените инвестицијата и да изберете изведувач за вашиот Дом  САКАМ ПОНУДА ОД ИЗВЕДУВАЧ
  Последни проекти

  Глетување и молерисување

  Потребно ми е глетување и молерисување на една соба. Површината е околу 16 м2. 5535 € до 9225 €

  ........

  Молерисување и глетување

  Потребно е молерисување во бела боја и глетување по потреба. Површината е околу 130 м2. 33210 € до 55350 €

  ........

  Mолерај и глетување на стан

  Потребна е корекција на глетован абрип, пукаат ѕидовите. Станот е со површина од 50 м2. 16605 € до 27675 €

  ........

  САКАМ ПОНУДА ОД ИЗВЕДУВАЧ

  Цена, Кречење на станот, 150 м2
  Белење, молерај, Скопје

  270 € до 450 €

  Цена, Гипсарски и молерајски работи, 80 м2
  Белење, молерај, Скопје

  720 € до 1200 €

  Цена, Молерисување на куќата, 500 м2
  Белење, молерај, Скопје

  675 € до 1125 €

  Цена, Глетување на стамбен простор, 40 м2
  Белење, молерај, Свети Николе

  315 € до 525 €

  Цена, Опшивање на прозори и врати, Од сликите
  Белење, молерај, Скопје

  135 € до 225 €

  Цена, Молерисување на стан, 50 м2
  Белење, молерај, Скопје

  360 € до 600 €

  Цена, Глетување и молерај на стан, 70 м2
  Белење, молерај, Скопје

  360 € до 600 €

  Цена, Molerisuvanje na stan, 40 m2
  Белење, молерај, Скопје

  270 € до 450 €

  Цена, Молерисување на станот, 55 м2
  Белење, молерај, Скопје

  270 € до 450 €

  Цена, Molerisuvanje na stan, 50 m2
  Белење, молерај, Скопје

  270 € до 450 €

  Цена, Кречење на куќата, 60 м2
  Белење, молерај, Делчево

  270 € до 450 €

  Цена, Молерисување и глетување на стан, 38 м2
  Белење, молерај, Скопје

  405 € до 675 €

  Цена, Санација на мов и молерисување, 30 м2
  Белење, молерај, Скопје

  270 € до 450 €

  Цена, Молерисување на стан, 270 м2
  Белење, молерај, Скопје

  360 € до 600 €

  Цена, Белење на станот, 50 м2
  Белење, молерај, Скопје

  270 € до 450 €

  Цена, Кречење на мала кујна и глетување околу врата, 8 м2
  Белење, молерај, Скопје

  135 € до 225 €

  Цена, Mолерисување на деловен објект, 2000 м2
  Белење, молерај, Битола

  2520 € до 4200 €

  Цена, Кречење на станот, 80 м2
  Белење, молерај, Скопје

  315 € до 525 €

  Цена, Кречење на стан, 60 м2
  Белење, молерај, Скопје

  270 € до 450 €

  Цена, Изолација на два внатрешни ѕида и молерисување, 2 ѕида
  Белење, молерај, Скопје

  225 € до 375 €

  Цена, Молерисување на ѕидови во боја, 30 м2
  Белење, молерај, Скопје

  270 € до 450 €

  Цена, Стругање и белење на таван со мрсна боја, 300 м2
  Белење, молерај, Скопје

  315 € до 525 €

  Цена, Глетување и молерисување, 130 м2
  Белење, молерај, Ресен

  720 € до 1200 €

  Цена, Молерисување на стан, 50 м2
  Белење, молерај, Скопје

  270 € до 450 €

  Цена, Изработка на лепак мрежа абрип, 100 м2
  Белење, молерај, Велес

  540 € до 900 €

  Цена, Postavuvanje na gips karton na tavan i mreza na zidovi, 80 m2
  Белење, молерај, Охрид

  630 € до 1050 €

  Цена, Изработка на спуштен пвц плафон во купатило, 4 м2
  Белење, молерај, Скопје

  315 € до 525 €

  Цена, Глетовање, лепак мрежа и молерај, 420 м2
  Белење, молерај, Скопје

  720 € до 1200 €

  Цена, Кречење на дневна соба, 30 м2
  Белење, молерај, Скопје

  90 € до 150 €

  Цена, Кречење на ходници од зграда, 8 ката
  Белење, молерај, Скопје

  315 € до 525 €

  Цена, Кречење на празен стан, 74 м2
  Белење, молерај, Скопје

  315 € до 525 €

  Цена, Работна рака за глетување и молерисување, 200 м2
  Белење, молерај, Скопје

  180 € до 300 €

  Цена, Молерисување, глетување и гипс картон, 50 м2
  Белење, молерај, Скопје

  315 € до 525 €

  Цена, Молерисување на летна кујна, 80 м2
  Белење, молерај, Скопје

  270 € до 450 €

  Цена, Кречење и глетување на стан, 270 м2
  Белење, молерај, Скопје

  360 € до 600 €

  Цена, Глетување и молерај, 300 м2
  Белење, молерај, Скопје

  342 € до 570 €  Погледнете ги останатите завршени проекти и цени

  Белење, молерај ценовник

  Побарајте не обврзувачка понуда од компанијата

  264+ КОМПАНИИ ЗА Белење, молерај
  БЕСПЛАТНО ПРЕБАРУВАЊЕ
  БЕЗ ПРОВИЗИЈА
  ПОБАРАЈ ПОНУДА