Паркетар

Внесете ја вашата локација и поштенски број:
За реон
  V kraju
   системот на оценки е затворен, само корисникот кој поднел побарување може да ја оцени компанијата, така што нема лажни оценки за компании
   4545 проекти
   паркетари низ цела Северна Македонија
   паркетари низ цела Северна Македонија

   Последни проекти за паркетарите

   актуелно
   10.06.24

   Скопје
   Преправка на паркет
   Simon
   актуелно
   07.06.24

   Скопје
   Prereduvanje, struganje i lakiranje na parket
   Androniki
   актуелно
   05.06.24

   Скопје
   Набавка на паркет и лакирање на стариот
   Antonijo
   актуелно
   03.06.24

   Скопје
   Набавка и монтажа на паркет
   Simon
   актуелно
   03.06.24

   Скопје
   Стругање и лакирање на паркет
   Sabijan
   актуелно
   23.05.24

   Скопје
   Стругање и лакирање на паркет
   Тео
   актуелно
   29.04.24

   Струмица
   Стругање и лакирање на паркет
   Sofija
   актуелно
   18.04.24

   Радовиш
   Обнова на паркет
   Zana
   актуелно
   22.03.24

   Скопје
   Стругање и лакирање на паркет и врати
   Kosta

   Паркетар - Корисни информации и совети

   Паркетот е најпопуларната подна покривка, но откако ќе се одлучите за него, следуваат голем број други одлуки. Најчест избор обично е класичниот дрвен паркет бидејќи изгледа убаво, е издржлив и пријатен на допир. Изборите вклучуваат двослоен или трислоен, масивен или ламеларен, со дезен на рибина коска, V-форма, шестоаголен, правоаголен, дури и имитација на тулаи многу други. Секој од нив е добар на свој начин и, секако, долготраен. Подебелите може да се обновуваат неколку пати, со стружење и лакирање. Поевтините, но со уште поголем избор нудат композитен паркет подови - изработени од фурнир, ламинат, плута или т.н. селски под. Под него може да инсталирате подно греење. Друга можност е бродски под кој може да се постави и надвор. Секој вид дрво има одредена цврстина и боја, па затоа треба да го земете предвид тоа при изборот: дабовиот паркет е многу цврст и светол, додека паркетот од орев е помек и потенок. Заштитата на паркет се избира и според видот – мачкање со масло или лакирање. Се разбира, мрсниот паркет изгледа поживо бидејќи бојата и структурата на дрвото се поизразени, но тој е почувствителен на удари и нечистотија. Лакирање на паркетот е секогаш подолгорочно решение. Погледнете ги другите совети кои ги подготвивме, а цените на паркетот можете да ги видите во калкулаторот. Се разбира, секогаш можете да контактирате со нашите експерти и тие со задоволство ќе одговорат.